spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Editura ULBS în topurile competițiilor Administrației Fondului Cultural Național

Știri din Județ

Publicitate



Editura Universității „Lucian Blaga” din Sibiu va publica în această toamnă volumele Postmodernismul sau logica culturală a capitalismului târziu de Fredric Jameson și Intersecționalitate de Patricia Hill Colins și Sirma Bilge, în urma atragerii unei finanțări de 33.750 de lei în cadrul sesiunii de finanțare a proiectelor editoriale lansate de Administrația Fondului Cultural Național, la categoria Carte.



Postmodernismul sau logica culturală a capitalismului târziu explorează dinamica dintre modernism și postmodernism – și critica fiecărui curent – dintr-o perspectivă socială largă. Relația prezentului cu istoria, simulacrele și stilizările comodificării sau tehnologia ca figură a noului sistem economic mondial sunt doar câteva dintre aspectele esențiale în analiza condiției postmoderne propusă de Jameson.

Intersecționalitate oferă o introducere în domeniul cunoașterii și practicii intersecționale, ca unealtă de analiză în înțelegerea discriminărilor complexe cu care se confruntă lumea de azi. Prin articularea suprapunerilor și relațiilor de interdependență dintre sistemele care generează astfel de inegalități și discriminări și a modurilor în care acestea se aplică unui individ sau unui grup de indivizi, cartea celor două teoreticiene oferă un cadru conceptual multidisciplinar și pluri-personal care poate fi aplicat atât la nivel local, cât și într-un demers transnațional.

Z9Magazine, revistă co-editată de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Complexul Național Muzeal ASTRA, a primit, de asemenea, o finanțare de 30000 de lei în cadrul aceleiași competiții AFCN, categoria Reviste și Publicații Culturale, pentru un număr tematic care abordează tema migrației.

Sursa: ulbsibiu.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri