8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Sibiul renunță la dreptul de a juca în Liga Elitelor la juniori U19 și U17

Știri din Județ



AFC Hermannstadt, reprezentanta Sibiului, în Liga Elitelor U19 si U17, cel mai important campionat din România la nivel de juniori, s-a retras din competiție, potrivit unui anunț făcut ASFC Interstar Sibiu.


Dreptul de a participa în cea mai bună competiție de juniori organizată de FRF și supervizata de UEFA, se câștigă cu foarte multă trudă . Echipele care participă in Liga Elitelor U19 si U17 trebuie în mod obligatoriu să treacă prin procesul de Clasificare al Academiilor, punctajul obținut în urma evaluării Academiei clubului fiind hotărâtor în a obține sau nu, dreptul de a participa.


Interstar Sibiu a participat ani în șir în Liga Elitelor U19 sau U17, apoi, în urma parteneriatului cu AFC Hermannstadt a pierdut acest drept, însă nu a abandonat lupta și a căutat, sub toate aspectele, ca în cel mai scurt timp să pună la punct pentru FCH un Centru de Copii și Juniori puternic, care să confere juniorilor sibieni legitimați la Hermannstadt să participe in elita României. Acest lucru a fost reușit în acest an.
Din păcate, dreptul obținut în 2021, cu multă muncă , a fost cedat.
FC Hermannstadt, după încetarea contractului de colaborare cu Interstar din aceasta vară , fie nu a reușit, fie nu a găsit soluții sau nu a dorit ca de acest drept să beneficieze fotbalul juvenil sibian.


Colaborarea noastră cu Hermannstadt a încetat din mai multe motive. Decizia încetării relațiilor cu clubul de liga 1 am luat-o din iarna, cu mult înaintea perioadei de evaluare a Academiilor. Acest lucru nu ne-a împiedicat să facem lucrurile bine și corect, asa cum este normal, astfel încât Academia FCH, a cărei înființare conducerea clubului Hermannstadt a anunțat-o încă din vara trecută, să poată beneficia de un loc în Elita.
Eforturile comune au fost răsplătite, iar FCH avea dreptul de a juca în Liga Elitelor în sezonul actual. Munca noastră, puțină sau multă, indiferent cum va fi catalogată, și-a atins scopul. Colaborarea dintre Hermannstadt și Interstar a mai lăsat un lucru bun în urmă , pe lingă multe altele. Din păcate, la ora aceasta, constatăm cu tristețe că Sibiul nu mai beneficiază de un loc la masa bogaților din fotbalul la juniori, iar acest lucru bun a dispărut. S-a renunțat prea ușor și prea repede la acest drept, iar acest lucru reprezinta o mare pată neagră pentru oraș.
Motivul? Noi nu îl știm, dar oricare ar fi fost acesta, cu siguranță nu face cinste fotbalului sibian
. „-Caius Bara președinte Interstar


Reamintim că , anual, primele 24 de Academii din România cu punctajul cel mai mare, sunt acceptate în Liga Elitelor.
FC Hermannstadt (in colaborare și cu aportul substanțial al Interstarului) s-a clasat pe locul 19 cu un total de peste 74 de puncte din maximul de 100.
Din nefericire s-a renunțat la dreptul de participare, astfel ca Sibiul este out din cea mai mare și importantă competiție din România, acolo unde foarte multe cluburi își doresc sa evolueze, însă nu întrunesc condițiile.
Cele 24 de echipe cu drept de participare în Liga Elitelor U19 si U17 pentru sezonul 2021-2022 sunt următoarele :

1.Farul Constanța (Academia Hagi)
2.FCSB
3.FK Csikszereda
4.Concordia Chiajna
5.FC Voluntari
6.CFR Cluj
7.Team Sport București
8.CSU Craiova
9.Dinamo
10. Poli Timișoara
11. UTA
12.Academica Clinceni
13.CSA Steaua
14.Ripensia Timișoara
15.FC Botosani
16.Sepsi Sf Gheorghe
17.Gaz Metan Medias
18. LPS Buzau
19.AFC HERMANNSTADT
20.U Cluj
21 Viitorul Cluj
22 LPS Banatul Timișoara
23.Poli Iași
24.Kids Tâmpa Brașov
…………..
25.LPS Oradea
In locul Sibiului a intrat Oradea.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș