5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Celebra matematiciană din Sibiu, Laura Constantinescu, are o sală dedicată la Colegiul Octavian Goga

Știri din Județ

Profesorii de matematică de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Sibiu nu au dat-o uitării pe celebra matematiciană Laura Constantinescu. Aceasta a predat ani buni la colegiul sibian, iar anul trecut în noiembrie s-a stins din viaţă. La nici un an de la plecarea matematicienei, colegii ei profesori au inaugurat vineri o sală dedicată acesteia în cadrul şcolii.

„La iniţiativa d-nei prof. Ileana Oţoiu, ca urmare a donaţiei făcute de moştenitorii doamnei prof. Laura Constantinescu, constând într-un fond de carte care cuprinde şi culegeri de specialitate, corespondenţă, fotografii, a luat naştere acest proiect complex, care a căpătat amploare prin aportul profesorii noştri Alina Tintea, Adina Oancea, Lucian Luca. Astfel, o echipă valoroasă de profesori de matematică ai Colegiului a demonstrat încă o dată că spiritul şcolii noastre înseamnă respectul faţă de valoarea şi standardele la care predecesorii noştri au ridicat imaginea acestei instituţii de prestigiu, iar acest lucru ne obligă la a continua acest efort, a declarat pentru SIBIU INDEPENDENT, Andra Tischer, directoarea Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Sibiu.

Amenajarea cabinetului de matematică, care de vineri poartă numele „Profesor Laura Constantinescu”, cu colecția de lucrări științifico-metodice ale doamnei profesoare, este parte dintr-un proiect gândit de Ileana Oţoiu intitulat “Cu gândul la dascălul meu- In memoriam Profesor Laura Constantinescu”. Tot în cadrul proiectului, va avea loc şi o conferință, structurată după modelul TEDx cu participarea a unor personalități și asociații din comunitatea sibiană, foști elevi, care au fost îndrumați de d-na profesor, adresată elevilor colegiului.

Mai trebuie mentionați pentru implicare în proiect Brândușa Bălă, Nicu Suciu, Lucia Muțiu și Mihaela Chioar.

Amenajarea cabinetului de matematică „Profesor Laura Constantinescu” s-a făcut şi cu spijinul Asociaţiei ,,Prietenii Colegiului Octavian Goga”. La eveniment au participat şi profesori de matematică acum la pensie – prof. Petru Vlad, oameni care au predat mulţi ani în cadrul şcolii, alături de profesor Laura Constantinescu, dar şi alte personalităţi din domeniul matematicii: dl. Prof. Dr. Dumitru ACU – „Lucian Blaga” din Sibiu, dl. prof. Bîrză Gheorghe, IŞG adjunct.

Cei care doresc să ofere suport în derularea acestui proiect şi au exprimat această dorinţă, elevi, profesori, părinţi, pot face donații la :
Asociaţia ,,Prietenii Colegiului Octavian Goga,, Sibiu, cu sediul în Sibiu, Str. Bastionului nr. 7, sector-, Cod fiscal 30134640, cont IBAN RO57 RZBR 0000 0600 1457 4102, deschis la Raiffeisen Bank – Agenţia Brukenthal, pentru proiectul ”In memoriam Profesor Laura Constantinescu”.

n
n
n
n
n
n
n e
n
n
Laura Constantinescu

Sursa foto: Adina Oancea, Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri