5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Z9Festival: La Sibiu vor citi și în acest an scriitori tineri din 9 țări

Știri din Județ

Ediția din 2021 a festivalului internațional de literatură tânără al Sibiului, Z9Festival, va avea loc pe 8 octombrie la Fabrica de Cultură de pe strada Triajului, nr. 1-3, începând cu ora 17:00.


La Sibiu vor citi și în acest an scriitori tineri din 9 țări, noutatea celei de-a șasea ediții fiind formatul hibrid. Astfel, lecturile și performance-urile invitaților din afara României vor fi proiectate pe ecrane verticale, iar autorii români vor citi și performa fizic poezie, pe parcursul a câteva ore.
Încă din 2015, Z9Festival își propune să apropie publicul tânăr de poezie, aducând la Sibiu voci provocatoare și diverse din toată lumea. Dacă festivalul a fost inițial conceput ca o platformă pentru scriitorii debutanți, astăzi reușește să aducă împreună unii dintre cei mai apreciați poeți tineri din peisajul literar contemporan internațional.


Cei 18 scriitori care vor citi pe 8 octombrie sunt: Kaveh Akbar (IR/SUA), Răzvan Andrei (RO), Emily Berry (UK), Max Czollek (DE), Gabi Eftimie (RO), Berta García Faet (ES), Teona Galgoțiu (RO), Andrei Gamarț (MD), Ileana Negrea (RO), Radu Nițescu (RO), Mădălina Oprea (RO), Deniz Otay (RO), Alexandra Pâzgu (RO), Tudor Pop (RO), Florentin Popa (RO), Ariana Reines (SUA), Stacey Teague (NZ), Kinga Tóth (HU).
Pe întreaga durată a evenimentului se va respecta distanțarea fizică și se va purta masca de protecție chirurgicală, FFP2 sau KN95. Accesul este gratuit, dar se va face nominal, pe baza unei rezervări și în baza certificatului verde COVID-19. Rezervările se fac prin intermediul unui formular care poate fi accesat la adresa https://forms.gle/R8mdSopX7uhK5EzUA.


Evenimentul este organizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu și face parte din proiectul „Sibiu – Capitală Universitară Europeană, ediția a VI-a”, co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2021.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri