spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Deşi demis, Guvernul taie accesul elevilor la burse

Știri din Județ

Publicitate

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat, aseară târziu, că Guvernul a aprobat în şedinţă ca din semestrul II elevii să beneficieze de burse de merit doar peste media 9,50, nu 8,50 cât era până acum. Motivul invocat de ministru fiind că urmare a predării online, rezultatele au fost foarte mult distorsionate, în aşa fel încât 50 la sută din elevii României s-ar fi încadrat la burse de merit. De asemenea a anunţat că Guvernul a aprobat cuantumul minim al burselor de merit să crească de la 100 de lei la 200 de lei.

Mai multe asociaţii de elevi din ţară au trimis ieri seară un comunicat de presă în care contestau decizia Guvernului şi acuzau ministrul Educaţiei de „inconsistenţă” în declaraţii: „Miercuri, 6 octombrie, Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat public că va modifica criteriile pentru acordarea burselor de merit începând cu semestrul al doilea, trecând media necesară de la 8,5 la 9,5, argumentând decizia în baza faptului că rezultatele obţinute la orele online sunt rezultate distorsionate. Subliniem inconsistenţa în declaraţii, având în vedere faptul că elevii vor beneficia, din semestrul viitor, de burse conform notelor obţinute în semestrul actual, semestru desfăşurat fizic.”

Ministrul Educaţiei a anunţat că şi cuantumul bursei sociale minim va creşte de la 100 la 200 de lei, iar pentru cea de performanţă de la 100 la 500 de lei. Reamintim că Primăria Sibiu a mărit bursele acordate elevilor de anul acesta deja, mult peste cuantumul minim stabilit de minister, adică 100 de lei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară