spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO: Cartierul Arhitecților filmat cu ajutorul unei drone. Priveliștea este impresionantă!

Știri din Județ

Publicitate

Ziarul Sibiu Independent vă prezintă o filmare aeriană realizată în Cartierul Arhitecților, fiind nomilnalizată ca fiind una dintre cele mai frumoase și prospere zone din vecinătatea municipiului Sibiu. Cu plusuri și minusuri, dezvoltatorii imobiliari continuă să ceară undeva la 40 de autorizații pe an. În 2020 au fost 47 de cereri iar anul acesta doar 42. Și conform datelor, nu duc lipsă de clienți.

Conform datelor oficiale, Cartierul Arhitecților are aproximativ 5200 de locuitori și aparține administrativ de orașul Cisnădie. Neoficial, în vilele construite rapid în ultimii ani, trăiesc undeva la 6500 de suflete. Cu plusuri și minusuri, zona este considerată de mulți oameni ca fiind una de elită, apartamentele fiind destul de piperate la preț însă diferența o face calitatea executării lucrărilor. Mai exact, costul mediu de vânzare a unui apartament cu două camere fiind de aproximativ 50.000 de euro, pe când unul cu trei camere sare de 70.000 de euro. Nici chiriile nu sunt chiar ieftine, prețul pornind de la 270 de euro pentru un apartament cu două camere.

De la o extremă la cealaltă

Clar și din capul locului, trebuie să fim conștienți că pe fiecare în parte, nu poți să-l mulțumești niciodată. Dacă majoritatea locuitorilor au fugit de agitația orașului, binențeles că s-au lovit involuntar de alte neplăceri. Și aici putem să amintim doar câteva lucruri care-i aduc pe anumiți locuitori, până aproape de disperare . Cele mai multe doleanțe din mediul online sunt referitoare la locurile de parcare plătite, dar ocupate de alți vizitatori. Zilnic, cel puțin 3-4 postări sunt despre „te rog, mută-ți mașina de pe locul meu”. Și ca să legăm această doleanță de alta, după ce ți-ai cumpărat colțișorul tău de rai, te-ai trezit dis-de-dimineață să mergi la serviciu, dai de un trafic rutier infernal, cu nervi întinși la maxim și clanxoane insistente. Recent, drumul ce leagă Sibiul de Cisnădie a intrat într-o etapă de lărgire la trei benzi, tocmai pentru a fluidiza traficul rutier. Momentan, mai mult a încurcat. Totuși, mulți speră ca pe noul drum să fie instalate și treceri de pietoni, de-a lungul timpului fiind produse mai multe accidente rutiere în care au fost implicați pietoni, contribuind aici și iluminarea slabă a zonei. Și cum totul este în expansiune, cartierul nu duce lipsă de vecini ce dau cu bormașina la 7 dimineața, că doar tocmai ce le-a venit coletul de la Ikea. Să menționăm și câteva plusuri: zona este liniștită, departe de poluarea fonică, termică sau vizuală a orașului Sibiu. Și când zic poluare vizuală, mă refer la blocul acela enervant, cu 7 etaje, care ți-a luat toată priveliștea munților deși atunci când ai cumpărat, acolo era promis un loc de joacă. Aici, în Cartierul Arhitecților, am observat o respectare cu strictețe a înălțimii clădirilor, majoritatea având maxim 3-4 etaje. Acest lucru facilitează construirea unor penthouse-uri cu terase panoramice, cu o priveliște superbă. Din auzite, cartierul se bucură de toate utilitățile posibile, de la instalații de gaz, apă și canalizare, până la internet de mare viteză. Deci dacă vrei și te lasă vecinii, poți să îmbătrânești frumos și liniștit!

DCIM100MEDIADJI_0062.JPG
Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Un cartier de calitate este cel care trebuie in primul rand sa iti deserveasca locuinta cu serviciile si functiunile de care ai nevoie in viata de zi cu zi.Valoarea functionala a unui cartier tine de prezenta serviciilor publice:scoala, gradinita, parcuri, centre comerciale, transport in comun,locuri de joaca pentru copii iar identitatea unui cartier este determinata si de tipul de locuire: case, blocuri, vile.Denumirea acestui cartier este o ofensa adusa arhitectilor a caror nume a fost atribuit strazilor.Este un haos urbanistic, un cartier dormitor, supraaglomerat, in care calitatea vietii locuitorilor este profund alterata. Cine a putut nominaliza acest cartier ca fiind cea mai frumoasa si prospera zona din vecinatatea Sibiului ? Ce inseamna sa locuiesti “in cea mai frumoasa si prospera zona, in care poti sa imbatranesti frumos si linistit”, o pot spune doar locuitorii cartierului.O plimbare pe strazile cartierului = adevarata realitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri