3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Adrian Bibu: Scrisoare-bilanț la un an de la alegerile locale de anul trecut (CP)

Știri din Județ

Adrian Bibu, liderul grupului PNL din Consiliul Local Sibiu a transmis o scrisoare-bilanț la un an de la alegerile locale de anul trecut:

A trecut un an de la alegerile locale.
PNL Sibiu a câștigat atunci, printr-o campanie în care a arătat ce își dorește pentru oraș, cum și cu cine, cel mai mare număr de consilieri locali.

Ne-am luat foarte în serios misiunea pe care am primit-o în septembrie anul trecut: am inițiat, independent sau alături de partenerii politici, proiecte de hotărâri, am susținut deciziile care ne-au convins că fac bine Sibiului și am continuat dialogurile cu sibienii.
Suntem, trebuie să recunosc, într-un context politic local în care diplomația consumă o parte din timpul și energiile noastre, dar sper ca asta să însemne, până la urmă, adoptarea celor mai bune măsuri pentru oraș.

Am pregătit, în numele meu și al colegilor mei, o scrisoare-bilanț la un an de la alegeri. Am făcut asta ca o datorie de onoare (este, de altfel și o datorie legală pentru consilierii locali) și ca un gest de normalitate față de cei care au avut încredere în noi.

Scrisoarea este disponibilă mai jos:

Dragi sibieni,

Încrederea pe care ați arătat-o în urmă cu un an candidaturii mele la funcția de primar, precum și susținerea masivă a colegilor mei propuși pentru Consiliul Local, reprezintă pentru noi un îndemn la acțiune. Votul de atunci, chiar dacă nu a schimbat conducerea Primăriei Sibiu, a permis o altă configurație în Consiliul Local: PNL Sibiu are astăzi cel mai mare număr de consilieri și este vocea de care orașul avea nevoie.

Ne place să credem că responsabilitatea cu care am tratat votul sibienilor până acum a fost remarcată. Credem de asemenea, că ne vor fi alături în viitor, cei care își doresc să construiască o viață mai bună pentru toți, aici, în Sibiu.

În anul trecut de la alegeri am ințiat proiecte devenite hotărâri și am pus bazele realizării câtorva dintre marile proiecte necesare Sibiului. Unele au fost demersuri locale, la altele

(precum Zona Metropolitană Sibiu) am avut alături colegii liberali din Consiliul Județean Sibiu. Dar mai sunt multe de făcut!

Sibiul anilor 2030, cel în care tinerii de astăzi vor vrea să-și întemeieze familii, se construiește pe deciziile de astăzi!

Da, suntem liberali. Dar această calitate, cu toate că ne unește pe mulți, nu ne unește pe toți. O poate face, însă, calitatea de sibian și la ea facem apel pentru a promova cât mai multe ințiative. Fiecare cartier, fiecare stradă, merită mai mult. Și mai bine!

PNL Sibiu asigură zi de zi prezența consilierilor săi la sediul Organizației Municipale, dar și comunicare continuă în mediul on-line. Nu fiindcă se apropie vreo campanie electorală. Ci fiindcă așa este normal!

Adrian Bibu,

Președintele Organizației Muncipale Sibiu a PNL

INIȚIATIVE PNL SIBIU

*Înființarea liniilor de transport școlar

Destinate elevilor și cadrelor didactice, liniile de transport școlar sunt inițiativa Grupului de consilieri PNL. Acestea asigură din această toamnă, legătura sigură între cartiere și zonele celor mai importante unități de învățământ din municipiul Sibiu.

*Realizarea sistemului de colectare a deșeurilor de pe Râul Cibin

La inițiativa consilierilor PNL, s-a aprobat realizarea sistemului de colectare a deșeurilor de pe Râul Cibin. Acesta va prelua gunoaiele de orice tip (pet-uri, anvelope, resturi de amblaje din plastic etc) și astfel traseul străbătut de Cibin în interiorul orașului va rămâne curat.

*Înființarea Agendei Educaționale

Agenda Educațională este un sistem de finanțare publică realizat la inițiativa Grupului PNL din Consiliul Local. Funcționează după reguli asemănătoare agendelor Culturală sau Comunitară și se adresează proiectelor din domeniul educației.

*Înființarea Punctelor cu unelte în Cimitirul Municipal

Inițiativa Grupului PNL vine în sprijinul locuitorilor care nu dețin sau nu au modalități de transport pentru uneltele personale necesare îngrijirii mormintelor. Sunt puse la dispoziție unelte de bază, pe care cetățenii le pot folosi gratuit.

*Mutarea DSP și extinderea Spitalului de Pediatrie

Alocarea sumelor necesare achiziției unui nou imobil pentru Direcția de Sănătate Publică și extinderea în spațiul deținut acum de aceasta a Spitalului de Pediatrie, are la bază întâlnirile grupului de consilieri PNL cu reprezentanții sistemului medical. Investițiile necesare extinderii spitalului au impus acest demers aprobat recent în Consiliul Local.

*Înființarea Cimitirului animalelor

Amenajarea unui loc în care proprietarii de animale de companie să își poată îngropa câinii sau pisicile este un gest de bun simț, dar și necesar din punct de vedere sanitar. La inițiativa grupului de consilieri PNL și cu sprijinul partenerilor politici, acest demers a devenit hotărâre, fiind în prezent în faza de implementare (Dealul Gusteriței).

PRIORITĂȚI ALE GRUPULUI PNL DIN CONSILIUL LOCAL SIBIU

*Înființarea Zonei Metropolitane Sibiu

Înființarea ZMS este obiectiv asumat împreună cu ceilalți colegi din PNL, consilieri județeni și primari. În prezent, Primăria Sibiu trebuie să opteze pentru una dintre soluțiile exprimate de grupul de lucru comun Consiliul Județean – Primăria Sibiu.

*Asigurarea dezvoltării zonei noului Spital Județean Sibiu

Consiliul Județean Sibiu face pași importanți în realizarea noului Spital Județean. Odată cu aceștia, Municipalitatea trebuie să asigure dezvoltarea întregii zone, cu o logică pe termen lung. Susținem un plan coerent în zona Calea Șurii Mici, cu asigurarea conexiunilor și a utilităților.

*Achiziția de clădiri pentru creșe, grădinițe și școli

Grupul nostru de consilieri locali susține că amenajarea în clădiri existente de unități de învățământ este mult mai rapidă decât realizarea unor construcții noi. În acest sens vom continua să susținem alocarea fondurilor necesare achiziției de clădiri în acest scop, problema fiind una de importanță majoră și urgentă.

*Parteneriat solid Municipalitate-Consiliul Județean Sibiu

Suntem susținătorii unui parteneriat corect și solid între Municipiul Sibiu și Județul Sibiu. Investiții precum Centura Sibiu-Sud sau noul Spital Județean servesc unei comunități largi, dar au impact pozitiv asupra orașului Sibiu. Participarea concretă la acestea, dar și la altele asemenea, este o obligație pe care o susținem în Consiliul Local. Programul “Anii Drumeției”, dezvoltarea Păltinișului, reconfigurarea zonei Sala Transilvania, sunt alte inițiative pentru care parteneriatul este necesar și binevenit.

*Înființarea Agendei de Sănătate

Sistemul medical sibian a făcut față provocării pandemiei grație eforturilor marilor sale spitale, a implicării Consiliului Județean și a societății civile, însă această etapă a arătat și câte alte lucruri sunt necesare. Consiliul Local Sibiu poate susține proiecte în acest domeniu printr-o agendă de profil a cărei înființare o promovăm.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș