14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Fără certificat verde nu mai intri aproape nicăieri. Află lista restricțiilor!

Știri din Județ

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în urmă cu puțin timp o serie de restricții menite să limiteze răspândirea virusului COVID-19.

Începând de luni, accesul va fi permis doar cu certificat verde în instituții, malluri, hoteluri, dar și pentru a ieși din casă, după ora 22.00. O altă restricție este carantina de noapte, instituită între orele 22:00 – 5:00, o măsură care nu se aplică persoanelor vaccinate sau celor care s-au vindecat.

Nunțile și botezurile sunt interzise 30 de zile, iar masca de protecție devine obligatorie peste tot. Și magazine se vor închide de la ora 21:00, iar accesul în centrele comerciale este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală.

Și purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

De asemenea, activitatea restaurantelor, cafenelelor, în interiorul clădirilor și la terase să fie permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05:00-21:00

Se interzice și activitatea în baruri, cluburi și discoteci pentru o perioadă de 30 zile, precum și organizarea și desfășurarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), a concertelor și spectacolelor;

Se interzice și participarea spectatorilor la competițiile sportive;

Accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile conform prezentei hotărâri, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală;

Și accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri