Numarul focarelor de pesta porcina a crescut

Focar de Pestă Porcină Africană la Slimnic. Peste 100 de animale sunt afectate

La doar o lună și jumătate distanță până la Crăciun, un nou focar de Pestă Porcină Africană a fost depistat la Slimnic.

Publicitate
itpadi

Exploatația conține 119 animale, dintre care 59 capete porci grași și 60 capete suine tineret.

În prezent, în județul Sibiu, evoluează două focare PPA, în localitățile Slimnic și Veștem.

Buletinele de analize emise de Laboratorul Sanitar Veterinar și Siguranța Alimentelor Alba au confirmat rezultat pozitiv PPA.

Astfel, a fost restricționată o zonă de protecție în jurul focarului din localitatea Slimnic, cu o rază de 3 km, ce include localitatea Slimnic.
Zona de supraveghere în jurul focarului se întinde pe o rază de 10 km, cuprinde și zona de protecție și include localitățile Boarta, Veseud, Ștenea, Buia, Ruși, Hamba, Șura Mare, Ocna Sibiului, Mândra, Loamneș și Hașag.

Personalul implicat în controlul bolii se asigură de DSVSA SIBIU și Unitatea Locală de Sprijin (ULS) Slimnic. Echipamentele necesare combaterii focarului sunt asigurate de DSVSA SIBIU. Prima dezinfecție a fost deja realizată.

Data estimativă a repopulării cu animale depinde de situația epidemiologică, respectând prevederile Regulamentului CE 687/2019.

Planul de măsuri este dus la îndeplinire sub supravegherea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu (DSVSA). El se aplică în funcție de evoluția bolii, respectiv se poate modifica în funcție de aspectele epidemiologice identificate pe parcursul implementării măsurilor.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *