spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Târg cu produse tradiționale la Biserica Ortodoxă din Turnişor

Știri din Județ

Publicitate

Un târg cu produse tradiţionale proaspete, provenite de la producători din judeţul Sibiu, va avea loc duminică, 5 decembrie, în curtea Bisericii Ortodoxe Turnişor, iniţiativa venind în întâmpinarea locuitorilor din zonă ca o alternativă la magazinele binecunoscute, potrivit agerpres.ro

Conceptul, sub forma unui bazar, a fost creat de Biserica Ortodoxă Turnişor, prin Asociaţia Filantropia Turnişor 1, în colaborare cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS).

„Aceasta iniţiativă, la prima ediţie, vine ca o alternativă la magazinele cunoscute şi oferă posibilitatea locuitorilor din Cartierul Turnişor – Municipiul Sibiu să achiziţioneze produse tradiţionale proaspete de la producători din judeţul Sibiu, şi va continua, fiind organizată în prima duminică a fiecărei luni”, precizează organizatorii.

În rândul producătorilor se vor regăsi şi studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului, din cadrul ULBS, care sunt fermieri activi.

„Este un concept nou, prin care ne-am gândit să profităm de deschiderea pe care o au preoţii parohi din cartierele Sibiului pentru proiecte în interesul comunităţilor, de a fi parteneri la iniţiative de interes şi utilitate publică locală. Ne dorim să promovăm produsele româneşti şi să ajutăm producătorii să fie cât mai aproape de consumatori”, a spus Ionuţ Diaconeasa, consultant agricol.

Potrivit acestuia, un astfel de proiect ar putea fi implementat şi în alte cartiere din municipiul Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri