3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Reacția USR Sibiu în scandalul Camerei de Comerț Sibiu

Știri din Județ

USR Sibiu a trimis un comunicat de presă care exprimă opinia partidului în ceea ce privește scandalul de la Camera de Comerț Sibiu:

Eugen Iordănescu, directorul CCIA Sibiu a fost audiat miercuri de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Aceștia au dispus urmărirea penală „in rem” cu privire la infracțiunile de cumpărare de influență, complicitate la cumpărare de influență, complicitate la trafic de influență, trafic de influență, și respectiv dare de mită.

În ședința ordinară a Consiliului Județean din luna mai, consilierii județeni USR au fost singurii care au luat o pozitie ferma privind numirea acestuia în “comisia de selecție a membrilor din Consiliul de Administrație “ pentru Aeroportul Sibiu și societatea Drumuri și Prestări în Construcții. 

“Deși am solicitat atunci retragerea proiectului cu această numire de pe ordinea de zi, acesta a mers mai departe la vot fiind susținut de președinta Consiliului Județean Daniela Cîmpean, care a invocat competențele profesionale ale lui Eugen Iordanescu. In acest moment, considerăm absolut necesară anularea respectivei hotărâri și în acest sens vom depune un proiect de hotărâre CJ pentru anularea și refacerea procedurii de selecție pentru Consiliile de Administrație ale Aeroportului Sibiu și ale societății Drumuri și Poduri SA Sibiu. Solicităm și celorlalți consilieri județeni să ne susțină acțiunea și să voteze pentru acest demers în următoarea ședință”, a declarat Adrian Echert (foto principal) liderul grupului de consilieri USR Sibiu.

USR solicită public ca autoritățile decidente să renunțe la numirile bazate pe interese de grup și ca personaje care au serioase probleme de integritate să nu mai fie promovate în funcții ce decid cum se cheltuie banii publici.  

                                                                                              BIROUL JUDETEAN USR SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș