25.2 C
Sibiu
marți, 16 aprilie, 2024

JUDEȚUL SIBIU: Trei dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului

Știri din Județ

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise. Trei șoferi domiciliați în județul Sibiu au fost depistați în timp ce încălcau grav Codul Rutier, astfel s-au ales cu dosare penale, dar și cu permisele de conducere suspendate.

La data de 11 decembrie, în jurul orei 23:15, pe DJ 105G, în zona Podu Olt, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 39 de ani, domiciliat în localitatea Jina. Deși testarea alcoolscopică a conducătorului auto a rezultat într-o concentrație de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 12 decembrie, în jurul orei 11:30, pe raza localității Merghindeal, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au depistat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din localitatea Ruja, în timp ce conducea un autovehicul având o concentrație de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 13 decembrie, în jurul orei 01:30, pe DN 1, în zona Post Control Veștem, polițiștii rutieri au depistat un minor în vârstă de 15 ani, din municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism fără a avea acest drept. În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Cel aflat la volan era însoțit de către un alt minor, în vârstă de 17 ani, din localitatea Boița, în urma cercetărilor efectuate de către polițiști rezultând că acesta din urmă condusese mai devreme același autoturism. Totodată, testarea alcoolscopică a minorului a indicat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării probelor biologice, în cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri