19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Câștigătorii concursului de lectură „ASTRA Cititor Campion”

Știri din Județ

Finalul anului 2021 aduce, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, bucuria Sărbătorilor de iarnă, dar și premii pentru cei mai destoinici cititori, participanți la concursul „ASTRA Cititor Campion”.

Performanțele participanților la prima ediție a acestei competiții de lectură au fost recompensate astăzi, 23 decembrie 2021. Diplome și premii pentru cea mai bună prezentare scrisă au primit Dragoș Andrei Drăghici (categoria Copii) și Teodora Avram (categoria Adulți). Pentru realizarea celor mai reușite prezentări audiovizuale, în urma lecturării titlurilor propuse, premiile au fost acordate lui Alexandru Andrei Ailincăi (categoria Copii) și Monicăi Irimie (categoria Adulți). Bibliotecarii astriști au recompensat, de asemenea, patru cititori fideli pentru implicarea în activitățile de lectură din cadrul competiției: Briana-Alesia Aculai și Luca Beju (categoria Copii), Nicoleta Puri (categoria Adolescenți) și Daniela Notar (categoria Adulți).


Dedicată tuturor iubitorilor de literatură, mari și mici, prima ediție a Concursului de lectură „ASTRA Cititor Campion”, s-a desfășurat în perioada 15 aprilie – 15 decembrie 2021 și a reunit concurenți de toate vârstele.

Pe parcursul celor opt luni, participanții au avut de citit volumele incluse în lista de lecturi și au realizat materiale de prezentare a acestora, în format scris și/sau înregistrat audio-video, sub îndrumarea echipei de bibliotecari care au coordonat desfășurarea concursului. Evaluarea prezentărilor a fost realizată de către bibliotecarii astriști din Compartimentele Carte pentru Adulți și Carte pentru Copii și Tineret.
„ASTRA Cititor Campion” este un proiect inițiat și organizat de biblioteca publică sibiană, adresat gratuit utilizatorilor bibliotecii de toate vârstele. Obiectivele desfășurării acestui concurs de lectură constau în:

• stimularea interesului pentru lectură a membrilor comunității;

• sensibilizarea publicului în ceea ce privește rolul lecturii în dezvoltarea personală și formarea profesională;

• consolidarea educației lingvistice și literare;

• stimularea capacității de analiză a textelor și de sinteză a ideilor.

Bibliotecarii astriști se pregătesc încă de acum pentru următoarea competiție, din 2022, la care sunt invitați să ia parte toți cei care iubesc lectura.


Felicitări tuturor câștigătorilor Concursului de lectură „ASTRA Cititor Campion”!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri