14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

USR Șelimbăr: Ne dorim ca Șelimbărul să se dezvolte.. însă actualul mod de a construi nu poate continua, din motive evidente (CP)

Știri din Județ

Filiala USR Șelimbăr a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:

Planul celui mai mare ansamblu rezidențial care s-a construit până acum în Șelimbăr a fost propus consilierilor locali spre aprobare. Ansamblul rezidențial urmează a fi construit pe o suprafață de peste 70.000 mp în zona Troiței și va avea peste 3.000 de locuitori, mai mult decât satele Veștem, Mohu și Bugard, la un loc. Cu toate acestea el va avea un acces cu o lățime de doar 4 metri direct în DN, cu obligativitatea de a vira dreapta la ieșirea din cartier.


Singurul punct de acces în respectivul areal este direct din drumul național ceea ce va crea reale probleme în traficul rutier din zonă. Consilierii USR s-au abținut de la a vota acest proiect pentru a permite Primăriei Șelimbăr să vină în sprijinul locuitorilor cu o soluție privind accesul: „Noi ne dorim ca Șelimbărul să se dezvolte, să fie atractiv pentru dezvoltatorii imobiliari. Însă actualul mod de a construi nu poate continua, din motive evidente. Nu mai există nici o scuză acum, când avem pe masă un proiect atât de amplu, să repetăm aceleași greșeli” a declarat Daniel Vidrighin-Bratu, consilier și Președinte al USR Șelimbăr.

Soluția de trafic, conform avizului de circulație, prevede accesul principal pe strada prelungirea Mihai Viteazu din Șelimbăr.
Selimbărul continuă să fie o zonă foarte atractivă pentru mulți dezvoltatori imobiliari iar cererea de locuințe în această zonă este încă foarte mare. Însă cât timp primăria va continua să întârzie PUG-ul (expirat de 11 ani), până investițiile publice nu vor ține pasul cu cele private (străzi, infrastructură, zone verzi, școli, grădinițe, transport), ne vom afunda și mai mult în haosul urbanistic în care deja ne aflăm. Șelimbărul are nevoie urgent de Plan Urbanistic General (PUG), transport public în comun integrat cu restul localitățílor din zona metropolitană, parcuri și grădinițe.

Sursa foto: Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri