spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img
Array

27 de avocați voluntari din cadrul Baroului Sibiu, implicați în derularea proiectului național intitulat „Fii avocat în școala ta!”

Știri din Județ

Publicitate

Un număr de 27 de avocați voluntari din cadrul Baroului Sibiu se vor implica in urma încheierii unui protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu in derularea proiectului național intitulat „Fii avocat în școala ta!” Proiectul este implementat de către Uniunea Națională a Barourilor din România în colaborare cu Ministerul Educației și cu Ministerul Justiției si are ca scop conștientizarea, în rândul elevilor a importanței cunoașterii drepturilor și obligațiilor acestora, dar și a respectării legii, precum și a consecințelor negative pe care nerespectarea legii le poate avea asupra lor.

Avocații vor susține in perioada martie-iunie 2022 modulele-pilot pentru elevii din 22 scoli generale si licee din județ, la aproximativ 130 de clase, în contextul creșterii alarmante a fenomenului cunoscut ca „bullying”. Proiectul urmărește să ofere sprijin și consiliere elevilor, pentru ca aceștia să poată gestiona cu maturitate și într-o modalitate adecvată și corectă problemele actuale, ale generației lor.
Proiectul Fii avocat în școala ta! cuprinde 5 module, după cum urmează:

  1. Fii avocat în școala ta! – Mic ghid de orientare profesională (Informații despre profesiile juridice, rolul fiecărui profesionist al Dreptului, organizarea judiciară
    etc.)
  2. Ce înseamnă să fii liber? – Libertatea mea se termină unde începe libertatea ta
    Despre bullying și alte agresiuni
  3. Fii COOL, fără să fii Penal- Infracțiunile de violență. Infracțiunile care vizează
    patrimoniul;
  4. Fii COOL, fără să fii Penal- Infracțiunile privitoare la viața sexuală. Infracțiunile legate de substanțe;
  5. Fii COOL, fără să fii Penal- Infracțiunile informatice.
    Educația juridică în școli este domeniul predilect al campaniei de responsabilitate socială organizate de UNBR , activitățile de educație juridica urmând a continua si anul școlar 2022-2023, scopul acesteia fiind promovarea culturii legalității și responsabilității în societate încă de pe băncile școlii.
    BAROUL SIBIU decan av. Alexandru SUCIU
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri