spot_img
15.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Cum au ajuns la Sibiu, caii din Odesa

Știri din Județ

Publicitate

Câţiva români şi o tânără din Danemarca au reuşit să salveze din Odesa şase persoane, alături de animalele lor de suflet – patru cai, doi câini şi un motan, care acum sunt în siguranţă în două sate din judeţul Sibiu, Prod şi Copşa Mare. Povestea lor ne arată tuturor, o dată în plus, că dragostea nu are graniţe, chiar şi atunci când este vorba despre afecţiunea faţă de necuvântătoare.

Luba, Svetlana şi Vika sunt cele trei femei care au ajuns cu caii lor în satul Prod. Luba şi-a adus în România şi mama, însă a fost nevoită să lase în urmă soţul, dar şi câinele. Svetlana este în România împreună cu fiul ei, David, iar Vika şi-a adus şi ea bunica din Odesa. Cei patru cai sunt găzduiţi în prezent la Coralia Kabai, o mare iubitoare de animale, care şi ea are caii ei şi un ponei, la marginea satului Prod. Femeile, băiatul, dar şi prietenii necuvântători – cei doi căţei şi pisica – locuiesc în satul Copşa Mare, într-o casă pusă la dispoziţie gratis de Mihai, un alt mare iubitor de cai, care are un centru de echitaţie în satul Apoş.

Liv Jo Tolsager Rasmussen este o tânără din Danemarca. Ea, împreună cu câţiva români curajoşi, a ajuns în Ucraina, în Odesa, pe 15 martie. Ea a descris pe Facebook călătoria în Ucraina şi drumul spre România.

„Am ajuns duminică la grajdul din regiunea Odesa şi am fost întâmpinaţi de proprietarii de cai stresaţi şi presaţi care au fost în acelaşi timp fericiţi să ne vadă. Vika, unul dintre proprietarii de cai, m-a îmbrăţişat cel mai mult şi mi-a mulţumit că i-am ridicat calul. O avea pe bunica cu ea şi câinele Dexter, dar a trebuit să-şi părăsească atât soţul, cât şi fiul în Ucraina, pentru că toţi bărbaţii între 18 şi 60 de ani nu au voie să părăsească ţara. Mi-a spus cât de mult a însemnat pentru ea să-şi aducă calul în această situaţie şi a plâns şi m-a îmbrăţişat”, aşa îşi începe povestea Liv Jo Tolsager Rasmussen.

Femeile din Odesa au cerut ajutorul pe grupuri de WhatsApp. Aşa au reuşit să o găsească pe Coralia din Prod, a cărei fiică participă la concursuri de echitaţie. Cei patru cai salvaţi din Odesa, care au ajuns la Prod, sunt cai de competiţie.

Sursa foto: Liv Jo Tolsager Rasmussen/Facebook

Sursa text: Agerpres

Sursa foto reprezentativ: Isabela Paulescu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…