spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Câți ucraineni sunt acum în județul Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Aparent răspunsul la întrebarea aceasta ar trebui să fie simplu. Însă autoritățile recunosc că numărul pe care îl dețin nu este conform cu realitatea. În continuare, unii găzduitori ai refugiaților nu îi declară pe aceștia la autorități.

Acum câteva zile, Prefectura Sibiu a anunțat că în spațiile de cazare coordonate de Comitetul județean special creat sunt doar 20 de refugiați. Aceștia ocupă doar 10% din disponibilul de cazare al statului în județul Sibiu. O parte a presei a indus greșit ideea că doar acești 20 de ucraineni sunt acum în Sibiu.

În realitate, ISU Sibiu ne-a comunicat că astăzi în județ sunt declarați 859 de ucraineni, din care 337 copii. Acești oameni nu sunt găzduiți de statul român, ci de persoane fizice, ONG-uri, firme, biserici etc.

Dar autoritățile recunosc că numărul lor este mult mai mare și îndeamnă gazdele refugiaților să declare la Primării și la ISU Sibiu numărul acestora și perioada cât stau aici.

De la începutul războiului până astăzi în județul Sibiu s-au cazat 1628 de ucraineni din care 662 copii, conform ISU Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor