18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Comuna Șelimbăr caută trei persoane pentru a fi membru în Consiliul de Administrație al ”Șopa Șelimbăr” SRL

Știri din Județ

Administrația locală din Șelimbăr anunță deschiderea procedurii de selecție pentru Consiliul de Administrație al Societății ”Șopa Șelimbăr”. Este vorba de trei persoane, existând 11 puncte de condiții și criterii. Persoanele selectate trebuie să aibă cetăţenie română sau a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparţinând SEE.

Acestea trebuie să aibă experiență în îmbunătățirea performanței societăților sau regiilor autonome pe care le-au administrat sau condus, să nu se afle în vreuna din cauzele de incompatibilitate prevăzute de Legea societăţilor nr. 31/1990 (art. 73 indice 1 coroborat cu art. 6 alin. (2)), să aibă cunoştinţe referitoare la aspectele specifice activităţii unei societăţi publice, să nu fie sau să nu fi fost în ultimii 3 ani în stare de litigiu sau în situaţie de conflict cu societatea ”Șopa Șelimbăr” SRL sau cu o autoritate tutelară a societăţii menţionate și să nu fie membri ai mai mult de trei Consilii de Administraţie la întreprinderi publice, luându-se în calcul şi postul pe care îl vor ocupa, dacă va fi cazul, în Consiliul de Administraţie al societăţii ”Șopa Șelimbăr” SRL.

De asemenea, este necesar să nu se afle într-una din situaţiile prevăzute de art. 80-90 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, precum şi cele referitoare la conflictul de interese.

Starea de sănătate corespunzătoare exercitării funcţiei de administrator pentru care candidează și să dețină cazier judiciar şi cazier fiscal fără incidente incompatibile cu calitatea de administrator.

Nu va fi numit administrator persoana împotriva căreia s-a pronunțat o hotărâre definitivă de atragere a răspunderii în baza Legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările și completările ulterioare, timp de 10 ani de la data rămânerii definitive a hotărâriiProcedura de desfășurare a selecției și alte detalii sunt disponibile pe site-ul Primăriei Comunei Șelimbăr https://primariaselimbar.ro

(sursa foto: Pixabay)

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc