17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Locotenent-colonelul Octavian Cozman la împlinirea vârstei de o sută de ani

Știri din Județ

Moment emoționant în satul Veseud, comuna Slimnic, atât pentru locotenent-colonelul (în retragere) Octavian Cozman, care astăzi aniversează vârsta de 100 de ani, cât și pentru comunitate și invitați.

Ultima zi a lunii mai, când se celebrează Ziua Rezervistului Militar a fost și un prilej de cinstire a celor 17 veterani de război din județul Sibiu, dar și un moment festiv în care domnul Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu i-a înmânat fiului satului și eroului celui de Al Doilea Război Mondial, locotenent-colonelul (în retragere) Octavian Cozman, Diploma de Onoare, cu profundă admirație și recunoștință pentru cariera militară.

În alocuțiunea sa, prefectul județului Sibiu a evocat actvitatea militară a acestui erou, modul cum acesta a apărat țara sub faldurile tricolorului căruia i-a jurat credinţă nestrămutată, în Campania din Vest (1944-1945) cu Regimentul 3 Roșiori.

Pentru actele sale de eroism a fost decorat cu Crucea Comemorativă a celui de Al Doilea Război Mondial.La finalul festivității comunitatea și invitații i-au cântat „mulți ani trăiască”, în semn că au înțeles că rolul rezerviștilor nu s-a încheiat la momentul trecerii în rezervă, ci continuă să fie unul important pentru societate și pentru Armata României.

La mulți ani, locotenent-colonelului (în retragere) Octavian Cozman!La mulți ani, rezerviștilor militari!Expert, Cristina Muntean

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu