5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

O nouă petiție pentru Noul Spital de la Sibiu. De data asta de la conducerea actualului spital județean

Știri din Județ

Conducerea Spitalului Județean Sibiu a lansat astăzi o nouă petiție pe internet pentru construirea noului Spital la Sibiu. Petiția vine la o zi după o altă petiție inițiată de cetățeni pe aceeași temă. După aflarea veștii că proiectul noului Spital Județean de la Sibiu nu se încadrează în criteriile de eligibilitate stabilite de Ministerul Sănătății pentru finanțare din fonduri europene alocate prin PNRR, reacțiile din comunitatea sibiană au fost multiple.

Redăm mai jos textul petiției conducerii actualului Spital Județean Sibiu lansată public „n numele întregii comunități medicale, pacienților și angajaților SCJU Sibiu”. Petiția poate fi semnată pe pagina special creată.

Dragi prieteni, vă rugăm să ne sprijiniți în demersul nostru de suținere a construirii unui spital #SPITAL#NOU în #Sibiu prin semnarea petiției online creată de conducerea SCJU Sibiu, în numele întregii comunități medicale, pacienților și angajaților SCJU Sibiu.

VREM SPITAL, NU VREM SCANDAL!

Sănătatea NU este politică! Sănătatea ESTE prioritate! Sănătatea nu trebuie să fie monedă de schimb pentru voturi, ci punctul central de interes al tuturor politicienilor, indiferent de culoarea partidului pe care îl reprezintă. Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de voi, cetățeni și politicieni, deopotrivă. E timpul să facem echipă, e timpul ca proiectul Spitalului nou să devină realitate.

După 165 de ani, Sibiul merită un Spital nou! O instituție medicală cu clădiri construite la standardele de sănătate de secol XXI nu de secol XIX. Indiferent câtă aparatură medicală de ultimă generație achiziționăm, indiferent de cât de mult investim în pereții construiți prin ordinul Împăratului Austriei, Franz Josef I, nu vom putea respecta niciodată circuite, spații și proceduri medicale în clădiri monumente istorice.

Sibiul are cel mai matur proiect de construire a unui Spital nou. O echipă întreagă de arhitecți, proiectanți, consultanți și specialiști și-au dat mâna și au creionat Spitalul viitorului. Părea că totul este pe direcție bună însă…. ne-am trezit că avem cu cine, dar n-avem cu ce!

Așadar, vom strânge semnături și le vom înainta tuturor factorilor de decizie care pot aloca fonduri și pot negocia pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu să se mute în casă nouă.

Haideți să scriem istorie! Haideți să fim ctitorii viitorului sănătății sibiene!

Noi vrem spital!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri