18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Organizaţia Salvaţi Copiii România susține Spitalul de Pediatrie din Sibiu

Știri din Județ

Organizaţia Salvaţi Copiii România susține Spitalul de Pediatrie din Sibiu cu achiziționarea de echimapente performante , cu ajutorul căruia vor putea fi identificate malformaţiile şi problemele cardiace la copii.

Organizaţia Salvaţi Copiii România dotează Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” (INSMC) cu un ecograf de ultimă generaţie, în valoare de 75.500 de euro, cu ajutorul căruia vor putea fi identificate malformaţiile şi problemele cardiace la copii. Este primul aparat de acest fel, cu o valoare superioară de diagnostic, astfel încât tratamentul să poată fi instituit cât mai prompt. Anual, în România se nasc aproximativ 1.000 de copii cu malformaţii cardiace congenitale, pentru mulţi copii fiind decisivă intervenţia chirurgicală cât mai rapidă.

Din anul 2010, Organizaţia Salvaţi Copiii a dotat 105 unităţi medicale (secţii de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secţii de pediatrie şi Obstetrică-Ginecologie) din toate judeţele ţării, cu peste 1.020 de echipamente vitale, investind peste 8.500.000 de euro. Până la sfârşitul anului 2022, Salvaţi Copiii va dota cel puţin 55 de unităţi medicale cu echipamente performante, asigurând supravieţuirea şi tratamentul adecvat pentru cel puţin 30.000 de copii.

În Ambulatoriul Institutului, se efectuează anual peste 60.000 de consultaţii medicale, pentru zeci de mii de copii veniţi din toată ţara. Copiii au parte de examinări medicale, investigaţii complexe şi analize necesare diagnosticării, recomandării tratamentului necesar şi evaluării ulterioare a pacienţilor.

Dotarea cabinetului de cardiologie cu un ecograf performant reprezintă un sprijin major pentru activitatea Compartimentului de cardiologie pediatrică şi pentru desfăşurarea completă a activităţii medicale specifice.

La INSMC sunt îngrijiţi şi internaţi copii în stare criticǎ cu diverse afecţiuni ce ţin de neurologie pediatrică, genetică medicală, pneumologie pediatrică, gastroenterologie pediatrică, oftalmologie pediatrică, endocrinologie pediatrică, dermatologie pediatrică, psihiatrie pediatrică, psihologie, hematologie.

POVESTEA MEDICULUI CARDIOLOG PEDIATRU: FOST VOLUNTAR AL ORGANIZAŢIEI, ASTĂZI SALVĂM VIEŢI ÎMPREUNĂ

Medicul Salwa Addilami este un vechi colaborator al Organizaţiei Salvaţi Copiii România, în cadrul căreia a activat ca voluntar pentru programul de sprijinire şi asistenţă umanitară a copiilor refugiaţi.

„Mă bucur tare mult să mă revăd şi să colaborez cu oameni dragi, prietenii de la Salvaţi Copiii. În perioada liceului am fost voluntar în cadrul organizaţiei, aici am învăţat ce înseamnă dragostea pentru copii şi cât de mult contează să îi înţelegi şi să poţi să le răspunzi nevoilor. Am lucrat în cadrul proiectului pentru copiii refugiaţi, îmi aduc aminte poveştile lor tulburătoare, activităţile, jocurile, taberele care le-au oferit un nou început şi zâmbetul pe buze.

Azi, începem o nouă etapă, în care sunt fericită că pot oferi o şansă copiilor cu probleme cardiace. Până anul acesta nu exista cardiolog pediatru în INSMC, eu am venit din luna ianuarie şi odată cu ecograful potrivit vom începe activitatea completă. Până acum funcţionăm cu ecograful din camera de gardă, care nu este dedicat pentru cord şi care are sondă pentru adulţi”, povesteşte dr. Salwa Addilami, medic cardiolog pediatru în cadrul INSMC.

„Acest aparat face diferenţa dintre opinie şi certitudine, astfel de echipamente de nouă generaţie cum este cel primit de la Organizaţia Salvaţi Copiii putând să influenţeze traiectoria sănătăţii şi a vieţii copilului cu probleme cardiace. Nu este de ocolit faptul că şi copiii pot suferi afecţiuni cardiace, iar numărul acestora este în creştere în ţara noastră în contextul pandemiei, dar şi al numărului mare de copii născuţi prematur” – conf. dr. Craiu Mihai, medic primar pediatru INSMC.

DOTAREA SECŢIILOR DE PEDIATRIE ŞI A MATERNITĂŢILOR, PRIORITATE PENTRU SALVAŢI COPIII ROMÂNIA

Anul acesta Salvaţi Copiii va susţine spitale din judeţele: Argeş, Botoşani, Braşov, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Mehedinţi, Sibiu, Timiş şi Tulcea, precum şi în Bucureşti.

„Dotarea secţiilor de pediatrie cu aparatură medicală performantă este una dintre priorităţile majore ale Organizaţiei Salvaţi Copiii România. Un ecograf de ultimă generaţie poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte în cazul copiilor cu malformaţii cardiace, diagnosticul acurat şi rapid ajutând medicii să intervină şi să ofere copilului şansa de a se dezvolta sănătos”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Salvaţi Copiii România a demarat şi un amplu proces de reabilitate a Blocului Operator şi a Secţiei de Terapie Intensivă ale Maternităţii Polizu, din cadrul Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu- Rusescu”. Maternitatea este unitate de referinţă în domeniul sănătăţii mamei şi copilului, aici vin să fie tratate sau să nască femei din toată ţara, sunt tratate gravide cu diverse afecţiuni materno-fetale, cazuri care necesită intervenţie pentru bebeluşi încă din primele secunde de viaţă sau femei cu patologii ginecologice diverse.

Doar în Secţia de Terapie Intensivă şi Blocul Operator ajung anual aproximativ 8.000 de paciente pentru intervenţii chirurgicale complexe, de la sarcinile cu risc crescut până la patologii din sfera oncologică.

În cadrul procesului de reabilitare se au în vedere:
– Recompartimentarea şi modernizarea spaţiilor;
– Modificarea circuitelor;
– Schimbarea reţelei de distribuţie a fluidelor şi a gazelor medicale;
– Realizarea sistemului de siguranţă la patul pacientului;
– Refacerea sistemului de ventilaţie;
– Achiziţionarea de echipamente vitale moderne.

#INVESTIŢIE ÎN VIAŢĂ cu 20% din impozitul pe profit

Companiile pot investi în viaţa nou-născuţilor care au nevoie de îngrijire medicală urgentă şi de calitate, prin încheierea unui contract de sponsorizare, iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar.

Ştefania Mircea, coordonator program reducerea mortalităţii infantile, Salvaţi Copiii

*** Despre Organizaţia Salvaţi Copiii:

De 32 de ani, Salvaţi Copiii România construieşte programe sociale, politici publice şi practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza şi complexitatea proiectelor la nivel naţional fac din organizaţie o instituţie socială esenţială, al cărei rol este medierea între societate şi autoritatea publică, în beneficiul copilului.

În cele peste trei decenii de activitate, Salvaţi Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluţii concrete pentru protejarea şi sprijinirea copiilor vulnerabili, şi a militat, în acelaşi timp, pentru o colaborare viabilă cu autorităţile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvaţi Copiii şi-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităţilor publice, în aşa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizaţia a reuşit să creeze reţele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilităţii sociale a companiilor şi a societăţii, în sens larg.

În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supravieţuire, educaţie, protecţie şi participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. Peste 2.920.000 de copii au fost implicaţi în programele şi campaniile Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc