3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

VIDEO-FOTO: Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, în „control” la Muzeul Astra

Știri din Județ

Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu, a făcut astăzi o vizită de lucru la Muzeul Astra. Aceasta a dorit să se asigure că finanțarea oferită de Consiliul Județean este pe mâini bune. Și DA, fiecare bănuț a fost investit pentru cultură și în interesul vizitatorilor.

Astăzi, a fost inaugurată Platforma Educațională Etno Tehno Parc, o zonă dedicată activităților educaționale în aer liber. Acest proiect va deveni, probabil, unic prin modul de valorifcare și în ceea ce privește infrastructura cultural-educațională prezentă în acest moment din România, dar și din muzeele de profil din Europa.

„Vrem să aducem la cunoștința sibienilor și nu numai, că există acest spațiu educațional în Muzeul Astra. Dorim ca tot mai mulți copii, din toată țară, să se bucure de acest loc frumos. Am mai spus lucrul acesta, investitiția în cultură înseamnă investiție în educație! Cultura și educația merită oricât de mulți bani și investiții.” a declarat Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu

La Etno Tehno Parc, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, a fost extinsă suprafața construită cu o șură din Mărginimea Sibiului, mai exact din Cacova, care va deveni multifuncțională deservind astfel nevoile publicului vizitator prin cele 4 spații utilizabile atât în sezonul de vizitare cât și în extrasezon. Mai mult, șura va fi un exemplu de bună practică despre cum poți reutiliza o construcție specifică arhitecturii vernaculare în zonele rurale din România.

,,Este un loc unic de popas, unde vor fi montate diferite instalații de joacă. O să facem și o nouă punte înspre partea din spate a lacului, pentru activități de pescuit. Platforma Educațională Etno Tehno Parc a început să genereze și efecte economice și ne interesează să continue acest lucru. Noi, ca instituție de cultură, trebuie să fim sustenabili și profitabili, nu să fim o povară.”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, Manager General Muzeul ASTRA

În spatele pavilionului educațional, platforma s-a extins asigurând astfel un spațiu generos pentru un număr mai mare de beneficiari. S-a intervenit și peisagistic pe o suprafață de cca 2000 mp, unde tinerii vizitatori ai muzeului pot desfășura diverse activități sportive, în curtea școlii de odinioară.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș