8 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Poluare? Nu mai sunați la Garda de Mediu, sunați la 112!

Știri din Județ

După ce zilele trecute, SIBIU INDEPENDENT a semnalat primul poluarea pârâului Hamba din zona străzii Gutuilor, astăzi am primit și răspunsul oficial al comisarilor Gărzii de Mediu Sibiu. Deranjați de acuzele cetățenilor că la telefonul Gărzii de Mediu Sibiu „nu a răspuns nimeni”, comisarii au precizat pentru SIBIU INDEPENDENT că la telefonul 0269-445738 se pot face direct sesizări Gărzii, doar în orarul luni – joi 8 – 16.30 și vineri 8 – 14. În rest, oamenii sunt sfătuiți să sune la 112. Dar nu pentru orice poluare, doar pentru cele mari. Restul, se pare, pot să mai aștepte.

„În afara programului menționat, în cazul poluărilor majore ale factorilor de mediu, care intră în aria de competență a Gărzii Naționale de Mediu, suntem anunțați prin Sistemul național Unic pentru Apeluri de Urgență 112″ se arată în răspunsul primit astăzi de Sibiu Independent. Nu este clar cum vor știi cetățenii care sunt poluările majore.

Referitor la poluarea pârâului Hamba, Garda de mediu Sibiu a precizat că au aflat prin 112 de la cetățeni la ora 16.54, duminică în 31 iulie. Ei declară că s-au deplasat la fața locului „în cel mai scurt timp” și au identificat de unde s-a făcut evacuarea. Tot ei au cerut celor de la Apele Române Sibiu să testeze în laborator apa. Apoi au fost chemați cei de la Apă Canal SA să videnjeze-spele rețeaua de canalizare unde au fost scurse vopselele de către angajați ai magazinului Hornbach din Sibiu. Firma a fost amendată de Garda de Mediu cu 50.000 de lei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri