spot_img
15.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

USR TURNU ROȘU: Balastiera din zona Turnu Roșu plătește o taxă de 720 de lei într-un an! (C.P.)

Știri din Județ

Publicitate

Organizația USR Plus Turnu Roșu a trimis următorul comunicat de presă:

720 de lei pe an, aceasta este venitul pe care o societate comercială îl plătește în urma exploatării agregatelor minerale din zona râului Olt, Turnu Roșu.

În condițiile în care un plin de benzină costă astăzi peste 400 de lei, un coș mediu de cumpărături din supermarket ajunge ușor la 500 de lei, societatea comercială care deține balastiera din zona Turnu Roșu plătește o taxă de 720 de lei într-un an.

O basculă de pietriș ajunge să coste în jur de 1300-1500 de lei iar zilnic de la balastiera din Turnu Roșu pleacă zeci de mașini încărcate cu pietriș extras din albia râului.

“Am solicitat primăriei să ne facă cunoscute sumele pe care le încasează pentru aceste exploatări iar șocul nostru a fost imens. Nu punem în discuție nivelul poluării, faptul că de ani de zile oamenii se plâng de cum este distrusă zona, de cum sunt distruse drumurile și de praful înghițit. De această dată vorbim doar de suma ridicolă care ajunge în bugetul comunei în schimbul exploatării resurselor acesteia. Avem nevoie de un dispensar nou în Sebeșul de Jos si de reabilitarea celui vechi din Turnu Roșu, avem nevoie de reabilitarea drumurilor sau chiar de un depozit de lemne, dar mereu lipsesc banii de investiții.“ a declarat Andreea Anghel, președinta USR Turnu Roșu.

Într-o perioadă oricum complicată financiar, în care bugetul local este insuficient și pune reale probleme tuturor primăriilor din județ, încasările corecte ale redevențelor pentru diverse exploatări ar putea fi o soluție.

Consilierii USR Turnu Roșu demonstrează prin acest exemplu că acoperirea nevoilor comunității poate fi rezolvată prin gestionarea optimă a tuturor resurselor și prin responsabilitatea și corectitudinea aleșilor comunității.

USR TURNU ROȘU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…