spot_img
15.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Senatul a adoptat propunerea de lege a deputatei Christine Thellmann prin care elevii ar putea primi ajutor financiar de la stat pentru ochelari de vedere (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Deputata de Mediaș Christine Thellmann a transmis către mass media următorul comunicat de presă:

Senatul a adoptat astăzi în unanimitate propunerea mea de lege prin care elevii să primească un sprijin financiar de la stat pentru achiziționarea unei perechi de ochelari de vedere.

Impreună cu amendamentele de la Senat proiectul va trece spre Camera Deputaților, care este cameră decizională.

La Senat, programul a fost extins de la clasele primare până la cele preuniversitare. Tichetele vor fi acordate elevilor din familii vulnerabile. Este un prim pas în realizarea a ceea ce mi-am propus cu acest proiect: să ajungem, în timp, să sprijinim educația pentru sănătate și să protejăm vederea tuturor elevilor noștri.
Voi continua discuțiile cu reprezentanții Ministerului Sănătății și ai Ministerului de Finanțe pentru a face acest program funcțional pentru cât mai mulți elevi.

Este mai ieftin să previi decât să tratezi, iar cei mai tineri dintre noi trebuie să fie educați și încurajați să meargă în fiecare an la un control oftalmologic. Dacă am putea face acest control în școli, ar fi ideal!

Mulțumesc colegilor pentru votul favorabil!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…