10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Atenție la buletinele expirate

Știri din Județ

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Sibiu, instituţie publică aflată în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu, informează persoanele interesate cu privire la următoarele:

  • Potrivit datelor rezultate din componenta informatizată a Registrului Național privind Evidența Persoanelor, în trimestrul III al anului curent, un număr total de 1567 de persoane din județul Sibiu nu au solicitat eliberarea actului de identitate în termenele prevăzute de lege, dintre acestea 405 sunt persoane care au împlinit vârsta de 14 ani, iar diferența de 1162 sunt persoane majore. Aceeași sursă indică faptul că, în prima categorie, respectiv cea a minorilor de peste 14 ani, 236 sunt din mediul urban și 169 din mediul rural. Cea de-a doua categorie, a persoanelor majore se prezintă astfel: în mediul urban 741 și în mediul rural 421.   
  • Așadar, invităm cetățenii județului să-și verifice valabilitatea actelor de identitate și să se adreseze serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor pe raza cărora își au domiciliul, pentru eliberarea primei cărți de identitate sau pentru preschimbarea actului de identitate, având în vedere că aceste documente și-au pierdut valabilitatea în perioada menționată anterior.
  • Atragem atenția că, nesolicitarea primului act de identitate în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, respectiv nesolicitarea eliberării unui nou act de identitate ca urmare a expirării termenului de valabilitate a celui deținut, constituie contravenție.
  • Potrivit normelor legale în vigoare, termenul de soluționare a cererilor pentru eliberarea actului de identitate este de până la 30 de zile, acesta putând fi prelungit cu cel mult 15 zile de către șeful serviciului public comunitar de evidență a persoanelor.
  • Pentru evitarea prezentării, în același timp, a unui număr mare de persoane la sediul serviciilor publice locale de specialitate, recomandăm cetățenilor să acceseze platformele de programare on-line/telefonic ori să verifice, în prealabil, programul de activitate al celor 19 servicii publice comunitare locale de evidență a persoanelor operaționale la nivelul județului Sibiu accesând site-urile oficiale ale primăriilor în subordinea cărora acestea funcționează, și anume: Sibiu, Mediaș, Agnita, Avrig, Axente Sever, Cisnădie, Copșa Mică, Dârlos, Dumbrăveni, Laslea, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Orlat, Săliște, Slimnic, Șelimbăr, Șura Mică, Tălmaciu, Turnu Roșu.
  • De asemenea, pentru situații de excepție, în scopul eliberării actului de identitate într-un termen mai scurt decât cel stabilit la nivelul serviciului de profil, se poate formula o cerere motivată, adresată șefului serviciului public comunitar de evidență a persoanelor.
  • Pentru a urmări procedura de eliberare a actului de identitate la nivelul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Sibiu, vă adresăm rugămintea de a consulta site-ul instituției noastre la www.djepsibiu.ro – secțiunea dedicată evidenței persoanelor.   
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri