spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Cum poți să te odihnești eficient? Iată 9 moduri de relaxare

Știri din Județ

Publicitate

Odihna este ușoară și nu trebuie să o înveți. Te-ai dus la cinema sau la o cafenea și practic ești odihnit. Totuși, pentru cei care muncesc din greu sau sunt ocupați cu studiile, odihna de calitate devine o adevărată problemă.

Așadar, dacă te simți obosit, nu ai fost în vacanță de mult timp și nu ești sigur că în viitorul apropiat vei putea evada, atunci e timpul să înveți cum poți să te odihnești eficient în doar 1 zi.

Principalul lucru este să o faci corect, iar noi îți venim în ajutor cu cele mai bune modalități de relaxare:

1. Nu face nimic

În momentele când te simți prea epuizat chiar și pentru o plimbare în parc, poți să nu faci nimic. Deloc. Poți să stai în pat toată ziua, să vezi un film și să mănânci pizza – nu trebuie să o gătești, desigur, ci să o comanzi.

Se aplică în continuare regula „zile fără social media”, dar poți urmări un serial, de ce nu? Singura condiție: dacă simți că nu mai poți face nimic, pentru că este teribil de plictisitor, în niciun caz nu te apuca de curățenie generală! Îți poți permite cu ușurință orice altceva în sărbătoarea ta de o zi.

2. Petrece timp cu cei dragi

Mergi la bunica ta și ajut-o să gătească dulceață de mere și apoi du-o la un restaurant – când a fost ultima dată acolo? Sau du-ți mama la film. În general, alege o persoană dragă cu care nu ai comunicat de mult timp așa cum ar trebui.

Dacă aceasta se află departe, îi poți trimite un mesaj amuzant sau citate motivaționale.

3. Du-te la culcare devreme

Aici totul este evident: dacă nu dormi suficient, nu te vei odihni, indiferent ce faci. Așa că încearcă să fii în pat cu cel puțin o oră mai devreme decât de obicei.

Dacă nu poți adormi imediat, citește o carte sau articole interesante, cum ar fi cele din revista electronică AtâtDeFain.com. Doar să nu te uiți la emisiuni TV și să nu mergi pe rețelele de socializare.

4. Conectează-te cu natura

Poți restabili puterea cu ajutorul resursei lumii înconjurătoare chiar și în zăpadă, în căldură sau într-o furtună. Un alt lucru este că formatul obișnuit de recreere în aer liber nu este potrivit oricui.

Dacă ai o casă la țară, vei fi tentat în continuare să lucrezi acolo, iar dacă inviți prietenii la un picnic, totul se va transforma din nou într-un „grătar” clasic, și tu, de fapt, nu vei vedea natura însăși. Prin urmare, invită o singură persoană cu tine – cel mai bun prieten sau persoana iubită – și mergeți la o plimbare în parc.

5. Organizează o ședință de terapie cu animale

Există trei tipuri de animale foarte evoluate care transformă angajații de birou chinuiți în oameni veseli: caii, câinii și delfinii. O sesiune de înot cu delfini este o plăcere costisitoare și nu la îndemâna oricui din motive geografice, dar câinii și caii sunt peste tot. Dacă ai ales hipoterapia, amintește-ți că doar călare pe un cal nu îți va oferi toată gama de senzații, mai ales dacă ți-e frică de cai.

Mai bine să cauți călăreți printre prieteni: ți se va permite să intri în tarabă, să vorbești cu calul, să-l tratezi și chiar să-l cureți. Dacă nu ești pregătit pentru acest lucru (pentru că este înfricoșător), există o altă opțiune – grădinile zoologice. De fapt, au fost inventate pentru copii, dar cine a spus că adulții nu pot folosi acest lucru?

6. Shopping

În mare parte, mergem la cumpărături atunci când literalmente nu avem nimic de îmbrăcat. Așa că organizează-ți un shopping din plăcere!

7. Cunoaște-ți orașul

Chiar dacă ai reușit să te plimbi de-a lungul și să traversezi toate obiectivele turistice ale orașului în timp ce erai încă la școală, probabil că există ceva interesant pe o rază de 100 de kilometri de el. Și nu trebuie să planifici turul în avans: ia-ți un prieten, urcați în mașină și mergeți să explorați împrejurimile. Pe cont propriu.

8. Desparte-te de activitățile obișnuite

Dacă pentru tine  o zi liberă obișnuită presupune să mergi la un club de noapte, atunci mergi la un muzeu. Iar în cazul în care obișnuiești să te relaxezi acasă, să privești seriale și să bei cacao, planifică-ți ziua astfel încât să te întorci după miezul nopții.

9. SPA

Cel mai bun mod de a-ți relaxa corpul este să mergi la SPA. Atunci când ești limitat/ă în bani, alege doar un masaj. Masajul bun îți va permite, în sfârșit, să te relaxezi și să nu te mai gândești la muncă. În plus, este cu adevărat util. Iar când nu reușești să te înscrii la SPA, du-te la saună! La sauna cea mai obișnuită, clasică.

Cele mai uimitoare SPA termale din Europa: Therme Bucharest, Romania:

Alte sfaturi

  1. Fă liste de sarcini, atribuie persoane responsabile și termene limită. Ca la serviciu. Acest lucru îți va economisi câteva ore;
  2. Nu aduna pentru weekend. De exemplu, poți porni mașina de spălat marți seara;
  3. Învață să delegi. Alți membri ai familiei, inclusiv copiii. Sau profesioniști, dar pe bani (de exemplu, spălarea geamurilor);
  4. Cumpără produse alimentare în zilele lucrătoare;
  5. Folosește servicii de livrare (mâncare, produse chimice de uz casnic, produse pentru animale de companie);
  6. Alcătuiește ritualuri. Ritualurile sunt necesare nu numai pentru muncă, ci și pentru relaxare. Acțiunea obișnuită se distinge de ritual prin detalii. Compară: prăjești un „frigărui gata făcut” sau alegi singur carnea bună, o marinezi cu mirodenii interesante, o prăjești pe grătarul potrivit și o servești pe farfurii frumoase.
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda