31.6 C
Sibiu
sâmbătă, 20 iulie, 2024

Junii Sibiului sărbătoresc alături de românii din Spania

Știri din Județ

În perioada 3-6 decembrie 2022, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” întreprinde un turneu în Spania pentru a celebra, alături de comunitatea de români, Ziua Națională a României.

La începutul lunii decembrie, români de pretutindeni marcheazăZiua Națională a României, iar Junii Sibiului vor fi alături de comunitatea din Spania. Astfel, în perioada 3-6 decembrie 2022, artiștii sibieni sunt invitați să susțină spectacole de dansuri și cântece populare pe tărâm spaniol.

Publicitate

În acest context, Junii Sibiului vor participa la cel mai mare eveniment cultural românesc, ce reunește, la Madrid, mii de oamenicare se întâlnesc pentru a cânta, a juca şi a degusta bucate româneşti.Obiceiuri şi dansuri populare din zonele reprezentative ale țării noastre, precum şi piese vocale şi instrumentale de mare valoare, în interpretarea soliștilor Dumitru Teleagă, Mioara Velicu, Robert Târnăveanu, Oana Tomoiagă, Sînziana Ștefan, Gabriel Dumitru, a taragotistului Adrian Neamţu și a țambalistului Cătălin Iancu, vor fi oferite publicului, în cadrul unui spectacol al cărui concept artistic este semnat de coregraf şi manager Silvia Macrea. Periplul muzical-coregrafic va fi condus de Iuliana Tudor.


Evenimentele dedicate Zilei Naționale a României sunt organizate de Asociația Muncitorilor din Spania, în colaborare cu Radio Românul din Madrid, și includ un târg de produse tradiționale românești. Acestea se desfășoară în Torrejón de Ardoz, Polígonoindustrial Las Monjas, pe Calle Tropico, nr. 6, 28850, Madrid, în data de 4 decembrie 2022, orele 12-22; intrarea este liberă.Manifestarea este organizată cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, sub înaltul patronaj al Ambasadei României la Madrid.

Pentru Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-JuniiSibiului”, a cărui activitate este posibilă cu finanțarea acordată de Consiliul Județean Sibiu, acesta este cel de-a șaselea turneu în Spania, după cele întreprinse în anii 1991, 2007, 2010, 2011 și 2014

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică

COD PORTOCALIU de vijelie, în județul Sibiu

SOMA angajează mecanic auto în Cisnădie