spot_img
22.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Spitalul de Psihiatrie Sibiu, precizări despre suspectul crimei de la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu aduce lămuriri importante despre suspectul crimei de la Sibiu. Opinia publică a fost șocată de faptul că suspectul a fost recent externat de la Psihiatrie.

Publicitate

Reamintim faptul că în cursul nopții de duminică, fostul șef al Direcției Agricole Sibiu, Nicolae Neamțiu fost ucis. Principalul suspect fiind Andrei, unul dintre fii. Astfel, conform datelor oficiale primite de la Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, tânărul în vârstă de 25 de ani, care a recurs la lovituri cauzatoare de moarte asupra propriului tată, s-a internat voluntar în spital însă din cauza stării psihice, doctorii au luat decizia de a-l interna forțat.

După tratamentul de specialitate, tânărul a fost examinat de către medicul curant și evaluat psihologic de către psihologul clinician al secției iar aceștia au constatat ameliorarea stării de sănătatea. Ulterior, a fost supus evaluării comisiei de internări nevoluntare formată din alți doi medici psihatri care au confirmat starea ameliorată și au propus încetarea internării nevoluntare.

Comunicatul Spitalului de Psihiatrie Sibiu

„Ultima internare în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, a fost sub forma internării voluntare. În timpul internării voluntare datorită stării psihice și a faptului că pacientul solicita externarea pe proprie răspundere, medicul curant a întocmit o solicitare de internare nevoluntară.

Propunerea de internare nevoluntară întocmită de către medicul curant a fost analizată de către comisia de internări nevoluntare ( conform art. 61 din legea 487/2002) o comisie special constituită în acest sens, formată din doi medici psihiatri și un medic de altă specialtate, din cadrul unității.

După ce comisia de internări nevoluntare a stabilit faptul că se impune internarea nevoluntară, cererea de confirmare a internării nevoluntare precum și documentele medicale au fost transmise spre confirmare Judecătoriei Sibiu. Cererea de confirmare a internării nevoluntare a fost admisă de Judecătoria Sibiu prin hotărârea nr. 3301/14.09.2023 (https://portal.just.ro).

Pe parcursul internării, acesta a beneficiat de tratamentul adecvat și de consiliere psihologică și s-au respectat prevederile art. 22 alin. 6 din cuprinsul OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, astfel că unitatea noastră a transmis o adresă Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu – Serviciul Rutier.

Acest aspect li s-a adus la cunoștință și aparținătorilor pacientului care s-au prezentat personal la spital pentru a le fi expusă situația.

În ceea ce privește externarea acestuia din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, menționăm următoarele:

Pacientul a fost examinat de către medicul curant și evaluat psihologic de către psihologul clinician al secției iar aceștia au constatat ameliorarea stării de sănătatea. Ulterior, a fost supus evaluării comisiei de internări nevoluntare formată din alți doi medici psihatri care au confirmat starea ameliorată și au propus încetarea internării nevoluntare.

Încetarea internării nevoluntare a fost confirmată și de către Judecătoria Sibiu prin hotărârea nr. 3846/12.10.2023 (https://portal.just.ro).

La externare recomandările făcute către acesta, recomandări care se adresează tuturor pacienților, au cuprins și continuarea tratamentului prescris în ambulatoriu precum și interzicerea consumului oricărei substanțe psihoactive sau a alcoolului.

În ceea ce privește aspectele referitoare la diagnostic, tratament, date despre internările acestuia, motivele internării și ale externării, starea psihică la momentul internării și externării, vă aducem la cunoștiință faptul că potrivit art. 33 alin. 1 din legea nr. 487/2002 coroborat cu prevederile art. 13 alin.1 din Ordinul MS nr.488/2016 , fiecare membru din echipa terapeutică este obligat să păstreze confidenţialitatea informaţiilor privind starea de sănătate a pacientului, condiţia sa medicală, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, precum şi alte informaţii de natură personală acestea fiind confidenţiale, chiar şi după deces.” transmite Spitalul de Psihiatrie Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)