19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Mitropolia Ardealului și BOR se leapădă de ucenicul lui Arsenie Boca

Știri din Județ

În timpul slujbei de Anul Nou, la Mănăstirea Sădinca, părintele stareț David Stoica a făcut câteva afirmații referitoare la plata utilităților și lipsa banilor. Predica a fost filmată și difuzată public fiind preluată secvența de presa centrală din pagini de Facebook anti-BOR (Biserica Ortodoxă Română).

„Să aveți grijă ce votați și pe cine votați. Fiindcă noi ieri, dacă nu mergeam să plătim curentul, era tăiat. Îți pune câte 36 de milioane de lei curentul, no, plătește. Cine? Cât s-a strâns astăzi? Mi-a dat careva? Nu. Care mi-a dat cununa anului, da. Și vreau să spun că cine nu plătește cununa anului, iasă, nu-l mai pomenesc, la revederci. Știi care-i problema? Cu banii ăia trăim și noi, din banii ăia luăm lumânări pentru altar, luăm lumânări de la Mitropolie, luăm tămâie ca să ne rugăm pentru voi. Deci salariul nostru care e îl dăm pe lumânări, îl dăm pe cărți, reviste teologice, papa, ăsta, zi, patriarhul și alte d-ălea. Gândiți-vă foarte bine că mi-e greu și mie”, a spus părintele David în timpul slujbei. 

Mitropolia Ardealului și BOR s-au distanțat de părinte

După valul de știri apărute în presa centrală despre declarația evident la supărare a părintelui David, Mitropolia Ardealului, secondată de conducerea Bisericii Ortodoxe Române, a emis un comunicat de presă de distanțare. Mitropolia anunță că părintele are cancer și este sub tratament, acesta fiind un posibil motiv al spuselor sale:

Ca urmare a apariției în spațiul public a declarațiilor ieromonahului David Stoica de la Mănăstirea Sădinca, jud. Sibiu, facem următoarele precizări:

1. Cele afirmate de către ierom. David Stoica au fost făcute în nume personal; ele nu reprezintă punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române, fiind contrare practicii liturgice a Bisericii;

2. Declarațiile ierom. David Stoica au fost făcute pe fondul stării sale de suferință, a tratamentului medicamentos oncologic pe care-l urmează;

3. În vederea refacerii medicale și spirituale a părintelui David Stoica, s-a luat hotărârea opririi lui de la săvârșirea lucrărilor sfințitoare, urmând ca slujirea liturgică de la Mănăstirea Sădinca să fie suplinită de către P.C. Arhim. Calinic Teslevici, exarh eparhial.

Părintele David este considerat urmașul lui Arsenie Boca

Părintele David Stoica, acum stareț al mânăstirii Sădinca de lângă Ocna Sibiului, pe care el a ridicat-o alături de enoriași, este considerat de mulți ca ucenic al părintelui Arsenie Boca. De altfel există mai multe relatări despre întâlnirea dintre Arsenie Boca și un mic copil, devenit între timp călugărul David Stoica. „„A dat binecuvântare la fiecare, pe cap. Fiind copil, eram cumva mirat cum de mie nu-mi pune mâna părintele pe cap. Atunci eu i-am luat mâna forţat părintelui şi i-am pus-o pe capul meu. S-a uitat la mine şi a spus: «Călugăre, mă arzi! Tu te faci călugăr»“ relatează David Stoica”. O altă relatare apare și în cartea Alte mărturii despre Arsenie Boca.

Cert este că părintele David Stoica a pus Mânăstirea Sădinca clădită în anul 2000 pe harta lăcașurilor de cult ortodoxe importante din România, alături de Frăsinei. La Sădinca, vin anual mii de oameni, mulți în suferință pentru a căuta sfatul călugărului David.

Publicitate

13 COMENTARII

  1. Bor și mitropolia au reușit sa îl scoată din mănăstirea sădinca pe singurul parinte adevărat singurul reprezentant al biserici pentru care merita sa stai în biserica 1 ora și nu te saturai sa îl asculți Credincios cu adevărat plin de har adevarat restul…….moloz,gunoaie și cenuse în mașini scumpe oameni biserici cu adevărat nu au bani nici de curent leprele se plimba în mașini de sute de euro …voi cei din bor rugați-vă ptr părinte sa nu cumva sa ceara dreptate de la Dumnezeu ca veți cădea ca muștele eu personal am trăit rugăciunile spuse de el sunt ascultate și împlinite Feriți-vă de mania lui Dumnezeu și lăsați pe ucenicul lui adevărat în pace bani sunt în alta nu la dansul sau în mănăstirea lui. PACE

    • Am fost la manastirea Sadinca,am participat la slujbe oficiate de parintele David.Toate au fost inaltatoare,pline traire euharistica,umplandu- ti sufletul de bucurie.Oare vocea parintelui nu striga lipsurile la care sunt obligate sa le suporte atatea manastiri si parohii din tara noastra?Toate utilitatile si serviciile s-au scumpit exponential.Toate acestea sunt conduse de,,baieti destepti cu ochi albastri” care ridica preturile dupa bunul lor plac.Parintelui David,ii dorim multa sanatate(multa nevoie are de aceasta) si rabdare!Bunul Dumnezeu va clarifica si va asterne liniste si dragoste peste tot!PS:Parents cine a postat pe canale media filmarea ,nu a facut-o tendentios spre a-i face rau parintelui?Vezi cazul parintelui Calistrat de la manastirea Vladiceni,Iasi.

  2. Nu îmi vine sa cred ceea ce citesc.
    Adică bor și mitropolia știu că Părintele David Stoica este suferind de o boala grea, boala care poată fi mai ușor dusa când ai un moral ridicat. Cu toate acestea, cei înlănțuiți cu aureturi multe și groase în jurul gatului, care își plimba cururile în limuzine scumpe și se țin de toiage bătute cu pietre prețioase, își arată adevărată față de meschini . Cum sa oprești de la slujire un om al Bisericii care pentru asta a trăit o viață??? Cum pot fi atât de câini, creind atâta supărare în sufletul unui Om la suferință știind că un moral zdruncinat aduce sfârșitul???
    Ei da, trebuie să o spunem toți cei care știm, că din puținii bani pe care ii primesc Preoții din micile Parohii și MĂNĂSTIRI, trebuie să cumpere cărțile mai marilor Miteopoliilor sau BOR-ului, sau lumânări ori Mir și au multe dări către mai marii lor șefi.
    Pe cine supără adevărul ca într-o localitate cu 10-15 familii nu poți aduna suficienți bani sa plătești curentul, gazul sau lemnele și toate cele necesare.
    Cred cu tărie că șefimea care l-au scos de la slujire pe Părintele David Stoica Ctitorul Mănăstirii Sădinca, au ceva pilă sau pile de pus în locul său . Rușine să vă fie Mitropolie și BOR.
    Dumnezeu să îi dea sănătate și zile multe Părintelui David Stoica de la Mănăstirea Sădinca, Ctitorul acestui minunat lăcaș de Cretinitate.

  3. Pe Părintele Arsenie Boca l-au surghiunit comuniști și securiștii.
    Acum tot comuniștii și unii din cei care ciripeau la securitate îl execută de la slujire pe Părintele David Stoica Starețul și Ctitorul Mănăstirii Sădinca.
    Dumnezeu să vă dea sănătate și zile multe Părinte Stareț și Ctitor.

  4. Asta fac ecumeniștii luptă împotriva adevărului. Alte sminteli nu le văd pe care le fac chiar ei de la ,, cap” de acolo de unde ,, se împute peștele” , îl găsira vinovat pe bietul părinte David, care este iubit de atâta lume. Oricum Dumnezeu nu o să doarmă. Știu ei cazul Tanacu, Dumnezeu va face dreptatea Lui.

  5. Speram că acest incident nefericit sa se termine rapid,
    Părintele David Stoica să se însănătoșească,
    Mitropolia Sibiului să-l lase să slujească în continuare la Sfântul altar,
    Problemele financiare ale mănăstirii Sandica să se rezolve, și totul să fie ca înainte.
    Doamne ajută tuturor.
    Sănătate și virtute.

  6. Sa îl lase în pace pe Părintele David. Ce treaba au ei nu știu. Mai marii BOR. Părintele David a ridicat Mănăstirea Sadinca și acum îl oprește de la slujbe? Sau vrea sa bage pe altcineva acolo. Nu se poate asa ceva. Părintele trebuie sa slujească în continuare.

  7. Să ne apere Bunul Dumnezeu de lupi in blană de oaie!
    Să nu uităm că Mântuitorul a fost răstignit pe Cruce!
    Să nu uităm că Mântuitorul ne pregătește în fiecare zi să îndurăm dacă citim în fiecare zi un capitol din Noul Testament!
    Să nu ne mâniem și să nu ne fie frică!
    Ei asta vor!!!!!

  8. Eu cred ca deranjeaza altceva: parintele are mult mai multa trecere in fata oamenilor decat prelatii si asta nu e usor…Parca pe Mantuitor nu din invidie l-au dat in mana lui Pilat? Credeti-ma, am vazut asta de mult prea multe ori ca sa nu recunosc fenomenul…Cel mai cunoscut fiind cazul parintelui Iustin Parvu, dar eu stiu mult mai multe cazuri. In final efectul e ca, desi ne raman tot mai putini duhovnici adevarati, si pe astia ii vaneaza cei care ar trebui sa vegheze in primul rand la turma si la dogma. Dar tocmai acolo e problema (sa mai zic ceva de Creta?) si de ecumenism in general?

    Ei vor da sigur socoteala dar noi plebea o sa suferim aprig pentru ca tabara „celuilalt” nu doarme si daca mirenii sunt amortiti iar duhovnicii se imputineaza si sunt scosi din arena, cine mai lupta? Cat timp mai tine Dumnezeu tara asta in conditiile astea? Sau credeati ca e ceva gratuit? Daca era, mai venea sa moara in asa chinuri si cu atata umilinta?

    Rugati-va fratilor pentru pastorii vostri ca si ei au nevoie de rugaciune! Iar parintelui, pe care am avut prilejul sa-l cunosc, ii doresc sanatate si ani multi sa stea in genunchi pentru noi! Din punctul meu de vedere el n-a facut absolut nimic reprobabil si trebuie lasat sa faca ce l-a lasat Dumnezeu sa faca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri