4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

USR: Bugetul orașului Cisnădie a fost votat astăzi în ședința consiliului local (C.P)

Știri din Județ

Bugetul orașului Cisnădie a fost votat astăzi în ședința consiliului local. Consilierii USR au susținut acest buget pentru că include o serie de proiecte importante de investiții care au fost sugerate și în trecut de aceștia, potrivit unui comunicat de presă transmis de către reprezentanții Filialei Locale USR Cisnădie.

Redăm mai jos comunicatul integral:

În primul rând, se va demara proiectul construcției unei noi școli și a unei noi grădinițe în Cartierul Arhitecților ceea ce va avea un impact pozitiv asupra comunității prin oferirea unor facilități moderne și spații adaptate nevoilor elevilor într-o zonă intens populată, dar cu zero infrastructură educațională.

De asemenea, se va acorda o atenție deosebită dotării școlilor cu laboratoare performante, pentru a oferi elevilor posibilitatea de a învăța într-un mediu propice și adaptat nevoilor și cerințelor actuale.

În al doilea rând, se vor amenaja noi spații verzi în Cisnădie, dotate cu locuri de joacă, un lucru nu util, ci extrem de necesar într-un oraș cu pretenții europene. În aceeași notă se înscriu și reabilitarea unor străzi care au tot fost amânate și care de mult își așteaptă rândul.

Nu trebuie să uităm nici de amenajarea pieței agroalimentare din oraș, un obiectiv retras la rectificarea de anul trecut dar propus de consilierii USR anul acesta. Amenajarea va consta în renovarea zonei de vânzare, pentru a oferi un spațiu mai mare, mai bine organizat, dar de asemenea în ton cu zona istorică în care se află, pentru comercianții locali și nu numai.

Consilierii USR consideră că aceste proiecte sunt unele realiste și de bun simț deși, din păcate, acest buget conține în continuare proiecte blamate  atât de noi, cât și de comunitate, de ani de zile (bugetul echipei de handbal, noi investiții în SPA, etc.). De multe ori acestea au generat tensiuni în colaborarea cu administrația locală, dar pentru lucrări în interesul cetățeanului consilierii întotdeauna vor fi deschiși către dialog și colaborare.

“Aceste proiecte vor fi finanțate din bugetul orașului Cisnădie și vor contribui la dezvoltarea și progresul comunității, salutăm așadar demersurile realiste ale administrației locale și ne bucurăm că propunerile sugerate în ultimii 4 ani de USR Cisnădie devin, mai bine mai târziu, decât niciodată, realitate. De asemenea sperăm că rectificările bugetare ce urmează nu vor elimina, din nou, proiecte vitale pentru comunitate.” a declarat Iancu Ungureanu, președintele USR Cisnadie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș