26.2 C
Sibiu
duminică, 21 iulie, 2024

Săptămâna verde alături de elevii sibieni de la Liceul Teoretic “Constantin Noica”

Știri din Județ

Asociația Aer Liber împreună cu elevii Liceului Teoretic Constantin Noica au plantat cu succes puieții de arbori donați de către Direcția Silvică Sibiu în curtea liceului, în cadrul proiectului Săptămâna Verde. Această inițiativă a avut ca scop sensibilizarea comunității cu privire la problemele cauzate de poluarea aerului și importanța plantării de arbori pentru îmbunătățirea calității aerului.

În timpul evenimentului, Asociația Aer Liber a realizat o prezentare interactivă despre tehnologia folosită pentru măsurarea calității aerului în Sibiu și despre platforma independentăwww.aerliber.ro, care oferă informații relevante și în timp realdespre calitatea aerului în cartierele municipiului Sibiu. De asemenea, au fost discutate și problemele cauzate de o calitate scăzută a aerului și impactul acesteia asupra sănătății și mediului înconjurător.

Publicitate

„În calitate de director al Liceului Teoretic Constantin Noica, dar și ca profesor de geografie, sunt încântat de angajamentul elevilor și Asociației Aer Liber în promovarea educației ecologice și a protejării mediului înconjurător prin plantare de arbori în curtea școlii în cadrul proiectului Săptămâna Verde. Această activitate nu numai că îmbunătățește calitatea aerului, dar oferă și o oportunitate unică pentru elevi de a învăța despre importanța ecosistemelor și schimbările climatice. Împreună cu Asociația Aer Liber, ne propunem să educăm și să inspirăm tinerii să devină lideri în protecția mediului și să contribuie la un viitor mai verde și mai durabil pentru toți.” a declarat Mihai Ordean, director al Liceului Teoretic Constantin Noica.

„Sunt mândru de implicarea și angajamentul elevilor Liceului Teoretic Constantin Noica, eu fiind alumni al acestui liceu, înprotejarea mediului și sunt convins că vom îmbunătăți calitatea vieții în comunitatea noastră prin proiecte ecologice continue și promovarea unui mediu sănătos și curat.” a declarat Tiberiu Mitrea, președintele Asociației Aer Liber.

Această activitate a avut un impact pozitiv nu numai asupra mediului, dar și asupra comunității locale, prin implicarea elevilor într-un proiect educativ și ecologic. Asociația Aer Liber și Liceul Teoretic Constantin Noica continuă să promoveze educația și acțiunile ecologice prin implicarea în proiecte viitoare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Primaria Sibiu vrea să sterilizeze 500 de câini

Școala de vară BECOME

Accident grav la Șeica Mare. Mai multe victime

Incendiu la Săcel

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică