spot_img
13.6 C
Sibiu
marți, 28 mai, 2024
spot_img

Zi de bucurie pentru elevi, părinți, profesori la Centrul școlar de educație incluzivă Turnu Roșu

Știri din Județ

Publicitate

În data de 12 mai 2023, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu a găzduit o serie de evenimente importante. Printre acestea s-au numărat Ziua Încrederii, organizată în cadrul programului Școala Încrederii, program care a fost implementat cu succes începând din luna septembrie 2022.

Publicitate

De asemenea, a avut loc și Cercul pedagogic „Dezvoltarea Competențelor Profesionale ale Cadrelor Didactice din Învățământul Special și Special Integrat” destinat profesorilor, precum și un „Schimb de bune practici” adresat personalului didactic auxiliar.

„În acestă zi specială, am fost onorați să avem alături de noi colegii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Făgăraș, județul Brașov.” a declarat director prof. Mihaela Miron.

Colaborarea interșcolară a creat o oportunitate unică pentru schimbul de experiențe și cunoștințe între cadrele didactice și personalul didactic auxiliar, încurajând dezvoltarea și promovarea metodelor educaționale eficiente în contextul educației incluzive.

Ziua a început cu o prezentare a proiectului Școala Încrederii. Doamna director, prof. Miron Mihaela, împreună cu profesorii din Echipa Încrederii au prezentat invitaților programul și activitățile desfășurate în acest an la unitatea noastră. Programul a continuat cu o serie de ateliere, în care elevii au lucrat în echipele Copacul Încrederii, Brățările Prieteniei, Sport-Încredere-Prietenie și Aleea Încrederii.

Ziua Încrederii a adus bucurie și entuziasm în rândul elevilor, profesorilor și invitaților. Activitățile/atelierele au fost concepute pentru a spori încrederea elevilor în propriul potențial, oferindu-le oportunitatea de a se exprima și de a-și dezvolta abilitățile într-un mediu prietenos și susținător. Pe parcursul zilei s-au desfășurat activități menite să promoveze incluziunea și să consolideze legăturile între toți participanții.

După încheierea programului Școala Încrederii, profesorii și personalul didactic auxiliar au continuat cu activitățile planificate în cadrul Cercului Pedagogic „Dezvoltarea Competențelor Profesionale ale Cadrelor Didactice din Învățământul Special și Special Integrat” și a „Schimbului de Bune Practici”. Această inițiativă a facilitat schimbul de idei, metodologii și resurse educaționale, contribuind la creșterea calității procesului de învățământ în școlile incluzive.

În același timp, schimbul de bune practici adresat personalului didactic auxiliar a reprezentat un moment important de învățare și colaborare. Participanții au avut ocazia să împărtășească experiențele lor, să descopere strategii eficiente și să dezvolte abilități noi în domeniul asistenței educaționale.

La finalul zilei, toți participanții au plecat acasă îmbogățiți de această minunată experiență și încrezători în propriul potențial.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Doar CSO Copșa Mică merge mai departe