22.9 C
Sibiu
joi, 01 iunie, 2023

Circulația pe podul peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia se redeschide sâmbăta aceasta

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

De sâmbătă, 27 mai, ora 12.00 podul peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia va fi redat circulației auto, pe toate cele 5 benzi. De asemenea, trotuarele și pistele pentru biciclete de pe ambele părți ale podului se vor deschide de la aceeași dată, anunță Primăria Sibiu.


Precizăm că lucrările la acest obiectiv nu sunt finalizate încă în totalitate, urmând să se continue lucrările la pista pentru biciclete de sub pod și la albia râului din zona. Acestea nu vor mai afecta traficul. 

Reamintim pe scurt lucrările care au făcut obiectul acestei investiții majore:

• Înlocuirea părții din amonte cu o construcție nouă, cu trei benzi, din care una asigură o legătură directă spre str. Maramureșului, fără să mai conducă traficul în girație, fluidizându-se astfel circulația, mai ales la orele de vârf. 

• Consolidări la partea din aval. Practic, s-a construit o nouă structură de susținere a podului și a fost refăcută infrastructura rutieră și pietonală, pentru un aspect unitar.

• Trotuare noi 

• Piste sigure pentru biciclete pe ambele părți ale podului și sub acesta, care să facă legătura cu pistele amenajate pe malurile râului

• Iluminat public nou, inclusiv iluminat arhitectural, care să pună în valoare structura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri