spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

IPS Laurențiu a binecuvântat începutul de an școlar la Școala „Nicolae Iorga” din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Noul an școlar a început cu mari emoții și pentru elevii sibieni, fiind binecuvântat prin oficierea slujbei de Te Deum. Începutul noului an școlar a fost marcat la Sibiu printr-o ceremonie religioasă oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în curtea Școlii „Nicolae Iorga” din orașul de malurile Cibinului. Elevii care s-au înscris la cursurile școlii nr. 6, au pășit cu emoție luni, 11 septembrie, în curtea interioară pentru a participa la deschiderea festivă a cursurilor din noul an școlar. Însoțiți de părinți sau de rude, alături de diriginți și cadre didactice, elevii au luat parte la slujba religioasă specială la acest moment, slujbă oficiată de Părintele Mitropolit Laurențiu, preotul Cristinel Husarciuc, alături de care s-a aflat și arhidiaconul Adrian Ursu.


La sfârșitul slujbei religioase, Înaltpreasfințitul părinte Mitropolit Laurențiu Streza s-a adresat cadrelor didactice comparând catedra cu Sfântul Altar datorită misiunii ziditoare adresată sufletului, iar pe elevi i-a îndemnat să păstreze emoția și sentimentele sincere ce îi călăuzesc în prima zi de școală.

„Îmi place să spun mereu, că toți cei care slujesc de la catedră se aseamănă slujitorilor noștri din în fața Altarului. Catedra este la fel de sfântă ca și altarul darul unde îl cinstim pe Dumnezeu pentru că formăm sufletele viitorilor noștri, cetățeni țări. Școala pe care o aveți acum la dispoziție, o școală nouă, cu o sală de sport au fost binecuvântate și la fel și binecuvântarea lui Dumnezeu v-o adresăm și vouă tuturor copiilor. Să dea Dumnezeu să fiți atât de curioși și de vorbitori și de vocali și de dispuși de prietenie ca în prima zi de școală. Sănătate, binecuvântarea lui Dumnezeu pentru noi toți, Amin”, a spus ierarhul.

A fost citit apoi mesajul Preafericitului Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române cu ocazia începerii anului școlar, text citit de pr. Cristinel Husarciuc.

A mai luat cuvântul și inspectorul şcolar general, profesorul Emilian Marius Novac, prin care a mulțumit IPS Mitropolit Laurențiu pentru binecuvântarea oferită în acest an deosebit ce vine cu o nouă lege a educației și cu un set noi de reguli.

„Începem astăzi un an școlar nou, deosebit și spun asta pentru că vine cu o nouă lege a educației. Vine cu multe reguli noi, cu regulamente noi dar și cu speranțe de mai bine. Văd foarte mulți părinți,[…] mă bucur că părinții sunt cu școala, la școală și pentru școală astăzi, pentru că avem nevoie de sprijinul dumneavoastră, de înțelegerea dumneavoastră și de răbdarea dumneavoastră, în asemenea măsură în care și noi o să dăruim răbdare, pricepere și stăruință pentru binele copiilor noștri. Începem cu speranțe, cu personal calificat, cu un renume pentru această școală patronată de Nicolae Iorga, un nume creat pe muncă, pe strădanie, pe rezultatele și calitatea educației. Doresc la început de an școlar tuturor elevilor noștri, un parcurs educațional cât mai frumos. Să țină la școală ca la a doua lor casă, pentru că aici își petrec petrec timpul cel mai îndelungat, după cel de acasă. Să se străduiască și să își asculte învățătorii ori în profesorii, pentru că dorim binele lor, iar educația să fie o prioritate atât pentru elevii noștri, cât și pentru părinții acestora. Stimați colegi, și dumneavoastră aveți din partea mea un gând bun la deschiderea anului școlar, vă doresc să aveți răbdare, putere de muncă, înțelegere și dăruire, pentru că meseria înseamnă în primul și primul rând, dăruire. Tuturor vă doresc un an școlar de succes cu împliniri și bucurie” a transmis inspectorul şcolar general.

Școala Nicolae Iorga din Sibiu a intrat într-un amplu proces de construcție și renovare, terminându-se de ridicat o sală de sport la cele mai noi standarde, în interior sălile de clasă au fost înzestrate cu mobilier nou, iar curtea și clădirea veche au deja proiecte de reabilitare aprobate și în curs de aplicare.

Sursa foto, info: Mitropolia Ardealului

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă