spot_img
15.7 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

TURNEUL „A II-a B” – un program naţional anti-bullying vine la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă (ACEA) anunţă lansarea programului „A II-a B”, un demers special creat pentru a aduce în atenţia publicului o temă crucială pentru copiii din clasele primare – bullying-ul în şcoli. Turneul derulat în parteneriat cu NEPI Rockcastle se va desfăşura în 5 oraşe, în perioada 14 octombrie – 19 noiembrie (Constanţa, Bucureşti, Sibiu, Craiova, Ploieşti), iar accesul la spectacole este gratuit.


4 din 5 copii sunt martori sau victime ale bullying-ului în şcolile din România, adică acel tip de interacţiune socială pe care psihologii o definesc drept acţiuni sau ameninţări repetate, care au ca scop să provoace frică, suferinţă şi control psihologic asupra victimei. Este un fenomen care a crescut alarmant în societate românească, în ultimii ani. Acesta este motivul pentru care Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă a creat „A II-a B”, o iniţiativă de conştientizare a acestui fenomen, dar şi de încurajare a copiilor care trec prin astfel de experienţe să ceară ajutor. Este un proiect aflat la graniţa dintre teatru, educaţie şi terapie, iar impactul său cât mai larg va fi asigurat prin itinerarea sa în mai multe oraşe din ţară.

„A II-a B” va oferi copiilor spectacole de teatru emoţionante, urmate de ateliere anti bullying şi discuţii interactive cu un psiholog specializat pe această temă. Reprezentaţiile piesei de teatru vor fi susţinute de actorii Nicoleta Lefter, Adina Andrei Lucaciu, Irina Velcescu şi Andrei Barbu, care îşi împrumută vocea şi talentul pentru a contribui la acest demers educativ. Piesa de teatru este scrisă şi regizată de Oana Răsuceanu.

Spectacolul prezintă povestea unei eleve de clasa a II-a care se mută la o şcoală nouă. Ea se va confrunta cu ceea ce reprezintă, din păcate, realitatea multor elevi din şcolile primare: bullying-ul. Alături de două noi colege, de tatăl ei şi de unul dintre profesori, protagonista va învăţa să gestioneze situaţia de bullying prin care trece şi să ia decizii importante în ceea ce priveşte iertarea şi prietenia.

„Suntem ferm convinşi că prin educaţie şi artă putem crea un viitor mai sigur pentru generaţiile viitoare. Îi încurajăm pe toţi copiii şi părinţii să se alăture mişcării împotriva bullying-ului şi să participe la evenimentele „A II-a B”. Prin intermediul acestor activităţi, copiii vor învăţa să fie mai conştienţi de efectele dăunătoare ale bullying-ului şi vor dezvolta abilităţi de comunicare şi de rezolvare a conflictelor. De asemenea, vor experimenta puterea artei ca mijloc de exprimare şi sensibilizare, punând bazele unei societăţi mai înţelegătoare şi mai empate cu nevoile şi suferinţele celorlalţi” – Eugen Lumezianu, preşedinte ACEA.

Evenimentele se desfăşoară în 5 centre comerciale NEPI din ţară şi sunt cu acces gratuit:

14 OCTOMBRIE 2023, ora 11:00, City Park Mall Constanţa

15 OCTOMBRIE 2023, ora 11:00, Mega Mall Bucureşti

21 OCTOMBRIE 2023, ora 11:oo, Shopping City Sibiu

22 OCTOMBRIE 2023, ora 11:00, Promenada Craiova

19 NOIEMBRIE 2023, ora 11:00, Ploieşti Shopping City

Înfiinţată în 2014, Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă (ACEA) realizează proiecte de tip cultural şi în domeniul educaţiei prin cultură. În prezent, asociaţia derulează rezidenţ pentru teatru de copii „Imaginează-ţi copilăria” şi alte proiecte educaţionale în Bucureşti. Mai multe informaţii despre activitatea lor găsiţi pe pagina web https://www.educatieprinarta.ro şi pe pagina de facebook https://www.facebook.com/AsociatiaCulturalapentruEducatieprinArta.

„A II-a B” este un proiect organizat de Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă (ACEA) şi finanţat de NEPI Rockcastle. Parteneri: City Park Mall Constanţa, Mega Mall Bucureşti, Shopping City Sibiu, Promenada Craiova, Ploieşti Shopping City.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă