spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Nicu Ștefanuță interprelează Comisia Europeană pentru a interveni în salvarea Deltei! (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Europarlamentarul Nicu Stefanuță din Grupul Verzilor Europeni denunță la Comisia Europeană afacerile cu stuf cu bani europeni din delta Dunării și cere să sesizeze Parchetul European, potrivit unui comunicat transmis către mass-media.


Redăm mai jos comunicatul de presă:

În urma unei recente investigații jurnalistice a fost prezentat detaliat publicului fenomenul prin care Delta Dunării, patrimoniu al biodiversităţii, a fost capturată politic și este în pericol de a dispărea din cauza intereselor financiare pe care le prezintă zonele cu stuf. Activitatea este finanțată în mod paradoxal cu subvenții europene pentru agricultură.

Recent, mai multe modificări normative au transformat recoltarea stufului din deltă într-o activitate agricolă, din care se obțin subvenții de milioane de euro. Flora care crește în zonele inundate natural stochează carbonul așa cum o fac pădurile, spun oamenii de știință, tocmai pentru că nu există o activitate agricolă intensivă. Ancheta recentă indică modul în care legile și normele ministeriale au fost modificate pentru a ajuta companiile cu legătură politică cu puterea să obțină milioane de euro din fonduri europene.

  1. În acest context, europarlamentarul român cere Comisiei să analizeze dacă modificările normative încalcă legislația europeană.
  • Nicu Ștefănuță solicită și o analiză urgentă cu privire la subvențiile din fonduri UE care au fost acordate pentru această activitate.
  • În cazul în care se constată nereguli, Comisia este îndemnată de europarlamentar să sesizeze Parchetul European pentru recuperarea subvențiilor acordate și pedepsirea celor care au permis acest lucru.

Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA) și este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi și Turism (TRAN) și face parte din delegația Parlamentului pentru Relațiile UE cu Moldova precum și din Delegația Parlamentului pentru relația cu NATO. În aprilie 2023, Nicu Ștefănuță a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraș.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă