-2.7 C
Sibiu
luni, 04 decembrie, 2023

Părintele Constantin Necula: „Veţi putea merge în concediu în Israel în 5 ani, poate chiar mai devreme”

Știri din Județ

Publicitate

Părintele Constantin Necula, unul dintre preoţii creştin ortodocşi care au mers de multe ori în Israel, crede că vor mai putea fi posibile călătoriile în Ţara Sfântă în cinci ani de zile, „poate chiar mai devreme”, din cauza războiului de acolo, potrivit Agerpres.ro.


Un tânăr l-a întrebat, marţi seara, pe preotul Necula când crede că se va mai putea merge în concediu în Israel. Acesta a explicat sutelor de tineri prezenţi la conferinţa „Tinereţe şi Viaţă întru Hristos” că „trăim într-o lume extrem de rea”.

Publicitate

„Veţi putea merge în concediu în Israel, în 5, 6, 7, 10 ani. Poate chiar mai devreme. Dar ţineţi minte ce vă spun: dacă vă duceţi să vedeţi doar urmele războaielor, nu o să vă placă. Eu am trecut prin zone în care câteodată se mai vedeau urmele de război şi m-am încăpăţânat să văd Auschwitz-Birkenau şi când mai faceţi pe fiţoşii şi credeţi că le ştiţi pe toate, luaţi-vă un bilet şi mergeţi până la Auschwitz în Polonia şi când vă întoarceţi, povestim împreună. Trebuie să vedeţi adevăratele răni, ca să înţelegeţi adevăratele boli ale omenirii.Trăim într-o lume extrem de rea. Noi suntem foarte răi”, a afirmat preotul Constantin Necula.

Acesta a mai vorbit şi de alte teme actuale care-i preocupă pe tineri, cum ar fi consumul de droguri. Preotul Constantin Necula s-a referit şi la crima care a avut loc în urmă cu câteva zile la Sibiu, unde un tânăr drogat şi-a ucis tatăl.

„Suntem oraşul peste care s-a şters acum toată grandoarea noastră de cultură. Un tânăr drogat şi-a ucis tatăl, un om de mare calitate şi un pomicultor ale cărui mere mi-au bucurat multă vreme din viaţă. Cum am ajuns atât de jos?”, a arătat preotul Constantin Necula.

Conferinţa „Tinereţe şi Viaţă întru Hristos” a fost organizată în aula Facultăţii de Medicină din Sibiu, de către Organizaţia Tinerilor din Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri