spot_img
10.7 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Expoziție dedicată aniversării a 140 de ani de la nașterea lui Onisifor Ghibu

Știri din Județ

Publicitate

Manifestările „Zilele Şaguniene 2023” au continuat miercuri, 29 noiembrie, cu o expoziție realizată în colaborare cu biblioteca Facultății de Teologie „Sf. Ierah Andrei Șaguna” din Sibiu despre personalitatea complexă a ştiinţei şi culturii româneşti, actant și martor al istoriei secolului al XX-lea, cel care a fost Onisifor Ghibu.

Publicitate

Expoziția vine și ca un bun prilej la împlinirea a 140 de ani de la nașterea lui Onisifor Ghibu (31 mai 1883). Reamintim faptul că savantul și omul de cultură s-a născut la Săliște, unde face și școala primară. Liceul îl începe la Sibiu (primele 6 clase) apoi îl termină la Brașov (1902). Studiile universitare le face la Institutul teologic andreian Sibiu, apoi și le desăvârșește la Universitatea din București, la Budapesta, Strasbourg și Jena, în acest din urmă oraș universitar trecându-și și doctoratul în filosofie, pedagogie și în istorie universală (1909).

Este numit inspector școlar primar ortodox pentru școlile din Transilvania (1910-1914), fiind totodată și profesor de pedagogie la Institutul teologic din Sibiu (1910-1912). În perioada 1912-1914 a fost numit secretar al Secției școlare a Asociațiunii „ASTRA”.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer