spot_img
21.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Șeful IPJ Sibiu are ghinion sau noroc?

Știri din Județ

Publicitate

Județul Sibiu, în ultimii ani, a fost lovit de numeroase scandaluri publice, în care Poliția a jucat un rol important. Fie că a fost vorba de polițiștii de la rutieră acuzați de luare de mită sau de șeful de cabinet al IPJ Sibiu arestat. Plus dispariția Angelikăi, nesoluționată. Sau crima atroce a milionarului. Și lista de exemple poate continua, chiar și cu recentul caz al individului cu cuțitul pe stradă la care a fost nevoie de intervenția a 6 polițiști. Să mai amintim și de dosarul Iordănescu unde este pomenită soția șefului IPJ Sibiu? Și lista de exemple poate continua pe pagini întregi.

Publicitate

Dar să începem cu alt exemplu. Șeful Poliției de Frontieră și șeful IPJ Maramureș au zburat din funcții, instant, după fuga primarului condamnat, Cherecheș. Noroc de polițiștii străini, că l-au prins. La fel ca și în cazul tâlharilor care au omorât milionarul de la Sibiu în propria casă. Tot străinii i-au prins, pe doi dintre ei. Al treilea, se pare, este în țară. Probabil de aceea nici nu este prins.

Dacă la Maramureș, după un singur incident, șeful IPJ a zburat, la Sibiu, după zeci de incidente grave… șeful IPJ rămâne în funcție.

Ziarul nostru a difuzat o știre, zilele trecute, cu o vizită de taină la Sibiu a Ministrului de Interne, Cătălin Predoiu. Am întrebat la Minister care a fost scopul vizitei. Ni s-a răspuns sec că a fost la Sibiu. Atât, fără a se răspunde și la scopul vizitei. Am întrebat și la Administrația Prezidențială, dar răspunsul lor s-a pierdut pe drum.

Din filmările noastre reiese că ministrul Predoiu a venit seara la Sibiu, cazat la hotel Hilton, cu escortă de Poliție și mașină de serviciu. Deci în interes de serviciu, nu așa de distracție. Coincidență sau nu, tot atunci la Sibiu, era și președintele României.

Tot pe baza surselor noastre, Predoiu a avut la Sibiu o discuție cu chestorul Ivancea, șeful IPJ Sibiu. Sursele spun că și președintele României ar fi participat. Dar nu putem da crezare surselor, deși informate, pentru că cei de la Ministerul de Interne neagă o astfel de întâlnire cu președintele. Iar Administrația Prezidențială răspunde doar la solicitări de presă privind avioane private închiriate, se pare.

Așa că nu ne bazăm pe sursele noastre de încredere. A fost o pură coincidență că Predoiu și Iohannis au fost la Sibiu, fără o agendă publică.

La o conferință de presă, acum ceva vreme, am aflat că șeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea nu intenționează să se pensioneze. Deși vârsta, și regulile din sistem, îi permit să o facă, în curând. Adică la finalul acestui an.

Dacă este să speculăm, am putea crede că ministrul Predoiu și președintele Iohannis au căzut la pace să nu îl demită pe Ivancea, în prag de pensionare. Și să îi lase săptămânile rămase să se bucure de o pensie specială liniștită.

Pentru că altă explicație logică nu am, de ce nu a fost demis, după toate scandalurile cu implicarea Poliției din județul Sibiu. Numai dacă, cineva acolo Sus, îl iubește mult pe Ivancea!

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Păi cum sa fie criminalul în țară?
    Poate îl adăpostește Robert din Rampa Stefan cel Mare…care avea de luat un milion de la Kreiner…și care avea toate datele cu casa de vis-a-vis, etc.
    Predoiu sigur vizează un rol mare după 2024. Mă mir daca nu cumva încearcă la rolul suprem in stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie