spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Adrian Bibu: Liberalii cer ca autobuzele „Tursib” să oprească și în Rășinari (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Adrian Bibu, liderul consilierilor PNL a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Liberalii cer ca autobuzele „Tursib” să oprească și în Rășinari. Adrian Bibu: „O  conectivitate îmbunătățită la Sibiului cu Rășinariul este benefică întregii comunități”

Liberalii sibieni anunță că au depus o inițiativă de modificare a contractului de delegare a gestiunii Serviciului de transport public de persoane încheiat între Municipiul Sibiu și S.C. Tursib S.A. Sibiu.

„Concret, în sfârșit, va exista o stație „Tursib” în Rășinari. Inițiativa liberală corectează, astfel, o anomalie și vine în sprijinul comunității, dar și comunității extinse a Sibiului˝- anunță liberalii.

Practic, PNL propune completarea contractului nr.19/2019 de delegare a gestiunii Serviciului de transport public de persoane și aprobarea următoarei forme a art. 14.2.1 : “În conformitate cu articolul 5 (2) b) din Regulamentul CE 1370/2007, Operatorul are dreptul de a presta Serviciul de transport public local de călători prin curse regulate doar pe raza administrativ-teritorială a Autorității Contractante, fără a aduce atingere vreunei linii de ieșire sau altor elemente auxiliare Serviciului de transport care intră pe raza unităților administrativ-teritoriale vecine, cu excepția exploatării liniei de ieșire și a elementelor auxiliare care intră pe teritoriul UAT comuna Rășinari, jud. Sibiu, în scopul conectării municipiului Sibiu cu Stațiunea Păltiniș.”

Reprezentantul administrației locale din Rășinari, primarul Bucur Bogdan, apreciază că: „Acest demers ne permite să revenim la normalitate. Sunt deja doi ani de zile de când rășinărenii care lucrează în Păltiniș sunt nevoiți să meargă în Sibiu, să se urce în autobuzul de Păltiniș din stația de la Grădina Zoologică, iar apoi, prin Rășinari, să ajungă la locul de muncă din stațiune. Desigur, același traseu îl fac și la întoarcere.”

Adrian Bibu, președintele liberalilor sibieni susține că gestul este unul firesc: „Colegii mei liberali au găsit soluția pentru ca Tursib să oprească și în Rășinari, folosindu-se de necesitatea asigurării legăturii dintre municipiul Sibiu și stațiunea Păltiniș- parte a municipiului Sibiu. Nu trebuie să uităm și de cei care vor să viziteze Rășinariul, localitate în care s-au născut Octavian Goga și Emil Cioran și în care se află mausoleul mitropolitului Andrei Șaguna. O conectivitate îmbunătățită la Sibiului cu Rășinariul este benefică întregii comunități. Din aceste considerente, mă aștept ca această propunere să fie susținută și votată în următoarea ședință a Consiliului Local”.

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Adică cei care nu doresc și nu dau voie centurii ocolitoare să treacă pe la ei prin ,, regat,, , cei care au refuzat să aibă apă la robinet în mod cilivizat…….brusc, doresc transport în comun, plătit de sibieni,…..

  2. Si in Cartierul Arhitectilor, unde majoritatea locuitorilor lucreaza in Sibiu-deci platesc taxe la finantele Sibiu, nu se poate prelungi traseul unui autobuz Tursib, de exemplu 11?? E chiar asa de complicata o intelegere, financiara, intre Huja si Fodor, mediata de PNL- Campean????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă