spot_img
16.3 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Controale ale ITM Sibiu la agenţii de mediere şi plasare a forţei de muncă în străinătate

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 12 – 15 decembrie 2023 I.T.M. Sibiu a desfăşurat Campania naţională pentru verificarea respectării prevederilor legale cu privire la condiţiile de funcţionare şi procedura de înregistrare a persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României ca agenţi de plasare a forţei de muncă în străinătate.

Publicitate

Campania a avut ca obiective generale: identificarea cazurilor de nerespectare a condiţiilor de funcţionare şi a procedurii de înregistrare a agenţilor, conştientizarea agenţilor faţă de obligativitatea respectării noilor prevederi legale, precum şi diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectare de către agenţii de plasare a forţei de muncă a prevederilor legale în domeniu.

Un număr de 13 de agenţi de plasare forţă de muncă din judeţul Sibiu sunt înregistrați la I.T.M. Sibiu însă doar 4 dintre aceștia desfășoară efectiv activitate de plasare forță de muncă.

În urma controalelor efectuate de inspectorii de muncă nu au fost găsite abateri de la reglementările legale, astfel nefiind dispuse sancțiuni.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri