spot_img
5.2 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Primarul Sibiului, Astrid Fodor a decis ce director pierde scaunul

Știri din Județ

Publicitate

Primarul Sibiului a propus consilierilor locali în 27 decembrie, să voteze fuziunea prin absorbție a două servicii publice ale instituției. Decizia a fost oficial motivată de noile cerințe ale Guvernului privind restructurarea serviciilor din instituții publice, și reducerea numărul de directori. Fodor a ales directorul care rămâne în funcție și cel care pierde scaunul.

Publicitate

Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al Municipiului Sibiu a fost desființat și absorbit de Serviciul Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului. Acum noua entitate poartă denumirea de Serviciul Public Salubrizare, Protecția Mediului și Administrarea Domeniului Public.

Lucian Vizantie (foto principal stânga) este directorul sacrificat de Fodor în favoarea lui Marian Popa (foto dreapta). Primul conducea Serviciul Domeniul Public, al doilea cel de Salubrizare. Vizantie rămâne în noua structură ca șef serviciu.

Tot prin această decizie s-au desființat câteva posturi vacante și restructurat altele. Dar s-au înființat și posturi noi.

Fodor: „La Serviciul de gestionare a Domeniului Public este nevoie de o consolidare a managementului”

Primarul Astrid Fodor a declarat franc în ședința de Consiliu Local că „La Serviciul de gestionare a Domeniului Public este nevoie de o consolidare a managementului. (…) Ceea ce face acest serviciu este administrarea parcărilor cu plată, teraselor și acele chioșcuri din Dumbrava și Piața Mică. Între timp i s-a mai dat și activitatea de gestionarea a Bike City.”

După minimalizarea importanței Serviciului condus de Lucian Vizantie, Fodor a lăudat Serviciul condus de Marian Popa: „Serviciul Salubrizare și Mediu este unul dintre cele mai dificile servicii. Legislația este stufoasă, în continuă schimbare, pe care dacă nu o pricepi, nu poți să o aplici. Ne-am orientat la acel serviciu care are capacitatea managerială să conducă mai departe acest serviciu și să preia și Serviciul de Administrare a Domeniului Public, cu acele câteva activități pe care le are. Inspectorii vor fi toți cumulați. Inspectorul care inspectează dacă se ridică gunoi, poate să inspecteze și dacă s-a plătit parcarea.”

Astrid Fodor a promis că urmează și alte servicii să fie restructurate, dar nu toate: „Treptat vom face și la celelalte servicii astfel încât procesul să se termine până în 30 iunie. Nu peste tot e nevoie de această comasare, sunt servicii care funcționează foarte bine singure, cu management foarte performant.

Publicitate

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer