spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

INCREDIBIL! Centrul de transfuzie sanguină Sibiu are prea mulți donatori

Știri din Județ

Publicitate

Începutul anului 2024 a adus un val de donatori de sânge la centrele de transufie din țară. Cel de la Sibiu a anunțat în această seară că limitează la maxim 60 donatori pe zi, iar prioritate o au donatorii fideli. Motivul afluxului de donatori? S-a mărit valoarea tichetelor de masă oferite. Acum se dau pentru o donare de sânge 7 tichete în valoare totală de 280 de lei. De patru ori mai mult ca anul trecut!


Adesea, în ultimii ani, centrele de transfuzie sanguină au făcut apeluri disperate pentru donatori. Cum statul oferea doar 7 tichete de masă în valoare fiecare de 9,75 de lei, nu se prea înghesuia lumea. Existau, însă, și donatori fideli. Care reveneau periodic și nu pentru tichete. Plus campaniile desfășurate de militari, studenți sau diferite instituții.

Dar decizia Ministerului Sănătății de a oferi de la 1 ianuarie 2024 o valoare de 4 ori mai mare pentru donarea de sânge, a adus un val de donatori. Astfel pentru o donare se primesc 7 tichete de masă în valoare totală de 280 de lei.

Dar, simplul fapt că dorești să donezi sânge nu este suficient. Trebuie să îndeplinești anumite criterii de greutate, apoi analizele de sânge să nu indice probleme de sănătătate. În plus, sunt anumite grupe de sânge mai rare, dar de care este mai mult nevoie. Spre exemplu, grupa 0 este cunoscută ca donator universal.

Ce anunță Centrul de transfuzie sanguină Sibiu

!!! Anunț important !!!

Datorită cresteri fluxului de donatori în această perioadă, pentru buna gestionare a resurselor va rugam sa urmariti pagina noastra de facebook unde vom posta necesarul pe grupe de sange.

Numarul donatorilor care doneaza va fi restrictionat la maxim 60 pe zi si vor avea prioritate donatorii fideli. Cand se atinge limita se opreste accesul la fisier.

Va multumim pentru intelegere !

Foto: Arhivă, pompierii militari sibieni donează sânge

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă