spot_img
16.8 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

EDITORIAL: Medicul și programarea

Știri din Județ

Publicitate

Am tot respectul pentru medicii care își fac meseria cu pasiune și dăruire. Și care și știu meserie, că pădure fără uscături nu există. I-am compătimit când aveau la stat salarii de mizerie sau când au lucrat, pe anumite secții, în pandemie, la foc continuu. Dar, la Sibiu, la stat, medicul a ajuns un fel de mic Dumnezeu, în sensul rău al cuvântului. Mă voi explica.

Publicitate

Miercuri dimineața. Policlinica Spitalului Județean Sibiu. Zeci de oameni înghesuiți pe holuri așteaptă la diferite cabinete. Cu programări online, multe făcute și cu luni de zile înainte. Și așteaptă… așteaptă. Și le trece ora de programare, mai trec 15 minute, 30, 2 ore etc. De la caz la caz. Nu există explicații oficiale. Pentru că nici măcar cei din conducere nu le mai pot da.

Clinica nouă făcută de Consiliul Județean la Spitalul de Psihiatrie. Spații frumoase, dotate. Programare online. Medic, ioc. După lungi așteptări cu bolnavii psihici la pachet care sunt foarte „cuminți”…. vine și medicul. Fără scuze, fără motivații de întârzieri.

Sunt doar două exemple, care se repetă zilnic de prea mult timp. Mi s-a transmis că unii medici întârzie la cabinetul de la Policlinică pentru că au o urgență pe secție. Sau că erau în operație. Poate că este așa… la unii. Dar nu cred că toți medicii au urgențe mereu sau fac operații.

Apoi aflăm că unii sunt în concedii. Dacă sunt medicale, ghinionul pacientului. Deși era frumos ca sistemul online sau vreo angajată a spitalului să îl anunțe pe pacient și să îl reprogrameze. Dacă este în concediu de odihnă sau la cerere, atunci de ce s-au mai permis programările?

Dar ce te faci, dacă medicul întârziat este la Facultatea de Medicină, unde predă? Sau la cabinetul privat, unde mai lucrează? Este corect să se suprapună timpii de muncă de la stat și de la privat sau universitate? Mai ales, că toți, la clinicile de stat, au program foarte rar, cam odată sau de două ori pe săptămână câte o oră sau două.

Cred, stimați medici, că prezența la ora fixată la ambulatoriu ține de bun simț. Al dumneavoastră. Dacă te crezi un mic Dumnezeu și consideri că prezența la ora fixă nu contează, ești doar un derbedeu arogant cu prea multă școală. Cel puțin pentru mine. Nu există scuze pentru lipsa de punctualitate constantă. Există situații speciale, așa cum am scris mai sus, dar acestea nu ar trebui să fie permanente. Respectul față de pacient trebuie să fie TOTAL. Asta dacă pretinzi și înapoi respect de la pacient și nu îl vezi doar ca o sursă de venit.

Așa că, jos pălăria pentru medicii care își respectă pacienții, și să arătăm obrazul celor care se cred mai șmecheri.

Publicitate

5 COMENTARII

  1. La Militar este la fel, chiar mai rău, mai ales la ultimele mele „vizite”, unde am așteptat ore bune degeaba, un chirurg la care mă programam, dar mă programam degeaba, chit ca programarea se putea face, atât online, cât și telefonic.
    Am o problemă gravă de sănătate, care s-a agravat mult mai rău așteptând după un rezultat RMN și apoi după un medic. Când, în sfârșit, s-a aflat motivul pentru care medicul nu se mai prezintă la serviciu, pacienții care îl așteptau de 2-3 săptămâni degeaba, la programări făcute degeaba, au fost „distribuiți” la alți medici. În cazul meu, nefericit, am fost refuzat „elegant” de către medicul la care am optat să se ocupe de cazul meu.
    Nu mai spun că de peste un an am luat cam toți medicii din Sibiu la rând, în speranța că voi da de vreunul care chiar să îl intereseze cazul și să-și dea toată silința în a mă ajuta, fără a alege soluția cea mai „simplă”, de a mă mutila ireversibil pe viață, fiind încă tânăr și cu viitorul înainte.
    Bani de Turcia nu mai am, cei de acolo m-au ajutat o dată, dar pe gratis nu te tratează nimeni.

  2. Este revoltător cea ce se întâmplă în policlinica începând de la parter recepție până la etajul 2 nepăsarea tuturor cadrelor medicale începând cel mai mic la cel mai mare Medic față de pacienți ex neurologia, reumatologia sunt sub orice critica zilnic și săptămânal și cei 3-6 luni cei programați sunt batjocoriți cu programările făcute să nu fie respectate medicul nu se prezintă la programul afișat ba chiar mai mult se lasă așteptat de oameni stea cu orele 6-7 ore pe holuri nemâncați ce sa mai zic apa sau medicamente cum respecți tratamentul ,pe iei interesează mai mult particular apoi se prezintă în policlinica Sf programului spunând a f tot felul în inventi, sau urgente că ei nu ajungă la timp in spital ,apoi se baga cunoștințele relațiile telefonice nu își respectă lista programărilor fiecare pacient cum a ajuns întâi cafeluță poveștile apoi vor bage 4_5 pacienți o dată scape de ei
    Nu se face controlul nu stau de vorbă cu pacienți cum se simt după tratamentele fictive pe foaie care nici macar nu se da rețete compensate doar bani toate se zbiară pe pacient in cabinet daca pacientul pierde răbdarea așteptând de la 7 la 14 holuri nu mai vine medicul ajungând oră târzie tot pe pacient se revolta și îl dă afară ba chiar mult ei cred că ei nu pot fi luați la răspundere că sunt medici, unde mai este umanismul fata de pacient și așa este cu probleme de sănătate ii mai lipsea aroganta lor fi luați peste picior se dau tratamente daca merge merge daca nu se iau degeaba experiență pe pacienți…Ar fi ok sa se facă controale la sânge cum își desfășoară fiecare pacient și control si sa fie puși la zid medici iau o grămadă de bani nu și face meseria cu profesionalism iar fiecare pacient sa fie sunat acasă și să-și spună părerea cum sa comportat medici și toate cadrele din spital asupra pacientului spital asupra consultului și dacă a fost consult nu numai pe foaie .
    Ff revoltător fara cuvine .😡😡😡😡😡

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare