spot_img
16.3 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Raportul de activitate al consilierilor USR Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Raul Apostoiu: Prezentarea activităţii de consilier local din anul 2023

  1. Scutirea la plata impozitului pentru persoanele fizice care instalează sisteme de energie fotovoltaică.

Este un proiect susținut cu sprijinul colegului Ionuț Ghișe, fiind vorba despre un amendament la proiectul privind stabilirea impozitelor și taxelor locale.

Publicitate
  • Amendamentul USR a fost aprobat de Consiliul Local Sibiu și, începând din acest an, sibienii, persoane fizice, vor fi scutiți de plata impozitului pe clădiri dacă își vor investi economiile într-un sistem de producere a energiei electrice dintr-o sursă verde şi regenerabilă prin  intermediul panourilor fotovoltaice, pe cheltuială proprie.

Este încă o dovadă ca USR este conștient de amenințările schimbărilor climatice iar prin investițiile în energii curate, putem contribui cu toții la crearea unui Sibiu mai verde și mai prosper pentru generațiile viitoare. Prin acest proiect vrem să sprijinim financiar sibienii responsabili.

  • Noi stații de autobuz, în apropiere de Cartierul Arhitecților și în zona Tropinii Noi. Este o propunere mai veche, cea din Arhitecților, aflată în zona Kaufland, și o propunere din luna decembrie, în care am adăugat noi stații proiectului inițiat de PNL, care a omis acest cartier uitând probabil de cei care locuiesc acolo.
  • Este cel mai îndepărtat cartier al Sibiului și nu era conectat în niciun fel la rețeaua Tursib. În Arhitecților, stațiile se află în analiza Comisiei de Circulație, iar cele din Tropinii Noi urmează să intre și ele în analiză.
  • Modernizarea stațiilor de autobuz, cu copertine și bănci. Este o propunere făcută în luna mai, fiind vizate în special stațiile de la capetele de linie și în centrul orașului, având la bază sesizările cetățenilor, care sunt nevoiți să aștepte autobuzul în condiții improprii, neprotejați de intemperii. Am primit asigurări din partea conducerii Tursib că solicitarea mea va fi transmisă primăriei Sibiu pentru implementare in cursul acestui an.
  • Amendament pentru modificarea proiectului pistei de biciclete pe malurile Cibinului, pe tronsonul 2 și 3 în așa numita „Delta Cibinului”. Pe tronsonul 2, conectivitatea traseului cu cartierul Turnișor și zona industrială lasă neamenajată o porțiune semnificativă din malul drept al Cibinului, așa numita delta a Cibinului, aflată in spatele bazei sportive a pompierilor și a pistei de raliu de pe strada Maramureșului.
  • Am propus ca în proiectul tehnic să fie realizată o integrare cu proiectul care prevede protejarea și amenajarea unei zone de agrement și recreere, prevăzută în SIDU (planul de dezvoltare urbană).
  • Primăria ne-a explicat că proiectul pistei de biciclete nu permite realizarea de spații verzi și agrement. Din acest motiv propunerea se va transforma în amendament la buget.
  • Iniţiativă privind organizarea cununiilor civile şi în spații deschise, respectiv alte locații decât Casa Căsătoriilor din Piața Mică.
  • Solicitarea a venit din partea cetățenilor, care doresc să organizeze cununiile în spații deschise precum parcul Tineretului sau SubArini.
  • Proiectul a fost susținut de colega mea Diana Mureșan și am primit asigurări de la Serviciul Evidența Persoanelor că propunerea va fi implementată odată cu emiterea online a certificatelor de căsătorie, posibil din acest an.
  • Certificatele de căsătorie vor putea fi emise pe loc, asigurând astfel mobilitatea cununiilor civile.
  • Modificarea și afisarea la loc vizibil a regulamentului de utilizare a pistei de pumptrack din parcul Belvedere.
  • Este o propunere transmisă coordonatorului acestui proiect și are ca scopasigurarea utilizării echitabile a pistei de către toți copiii, pe grupe de aceeași vârstă și numai cu purtarea de echipament de protecție.
  • Are ca principal scop evitarea accidentelor, care au fost deja semnalate de părinți.
  • Propunerea urmează să fie implementată.
  • Retragerea proiectului de HCL privind instituirea datei de 20 decembrie ca Ziua Sibiului.
  • A fost o solicitare care aveam în vedere stabilirea unei date pentru Ziua Sibiului care să stimuleze prezența și participarea cât mai multor cetățeni la activitățile publice.
  • Am cerut inițierea unei consultări a cetățenilor și a unei analize detaliate privind oportunitatea acestei desemnări.
  • Data de 20 decembrie este într-o perioadă aglomerată cu alte evenimente importante, de exemplu comemorarea victimelor Revoluției și Crăciunul.
  • Așa cum am anticipat, inițiativa populistă a consilierilor PNL de a bifa un proiect cu iz electoral s-a dovedit a fi un eșec în 2023. Ziua Sibiului a fost sărbătorită în tăcere, fără cetățenii orașului, în loc să fie o sărbătoare în adevăratul sens al cuvântului.
  • Intervenție pentru eliminarea restricțiilor privind libertatea de exprimare, precum și a celor de limitare a timpului luărilor de cuvânt ale cetățenilor în ședințele de CL și de interzicere a filmărilor acestor ședințe.
  • Din pacate nu am primit motive obiective pentru aceste decizii, deși Codul Administrativ prevede clar condițiile în care președintele de ședință are dreptul să limiteze durata luărilor de cuvânt, iar ședințele consiliului local sunt publice, fiind transmise live și înregistrate.
  • Ne menținem poziția și precizăm că nu putem fi de acord cu aceste modificări, deoarece orice îngrădire suplimentară față de codul administrativ este o îngrădire a dreptului constituțional privind libertatea de exprimare a cetățenilor.
  • Din pacate, modificarea regulamentului a trecut cu votul consilierilor PNL si FDGR, speriati probabil de eventualele acuze ce le-ar putea aduce unii cetateni in plen.

Prezentarea detaliată a câtorva din propunerile pentru proiectul de budget local pentru anul 2024.

  1. Amenajare perete de escaladă outdoor in zona sportiva Obor

Propunerea a fost făcută pentru proiectul de buget pe 2023, dar a fost prinsă numai in proiectul din acest an. Aceasta a venit in urma propunerii preluate de la amatori si sustinatori ai acestui sport, escalada, pentru realizarea unei perete artificial, amplasat la exterior. Locaţia identificată de primărie este in zona de agrement Obor situata pe Calea Surii Mici. Inevstitia va fi inceputa in acest an si speram ca sa se bucure de ea toti amatorii acestui sport din Sibiu si nu numai.

  • Strada noua de legatura intre Rusciorului (Virola) si Sergiu Celibidache (Gusterita), construire pod peste paraul Rossbach.

Odată cu cresterea traficului la orele de varf pe Calea Surii Mari si dupa finalizarea lucrarilor la pista de biciclete, strada Sergiu Celibidache a devenit o varianta de acces pentru cartierul Gusterita utilizata de tot mai multi soferii care doresc sa evite blocajele in trafic de pe viaductul de la Gara Mica sau accesul blocat prin strada Viitorului. Strada Sergiu Celibidache incepe de la intersectia cu Podul de pe strada Rusciorului si continua pe malul stang al Cibinului, pe sub podul CFR peste Rossbach si pe sub viaductul centurii ocolitoare pina in cartierul Gusterita.

Prin modernizarea acestei strazi pe toata lungimea ei si construirea podului auto peste Rossbach, s-ar crea o varianta de legatura auto intre cartierul Gusterita si centru orasului dar si o varianta de legatura intre Calea surii Mici si strada Rusciorului, care va evita viaductul de la Gara Mica ce urmeaza a intra in modernizare curand. Fata de podul peste Rossbach in dreptul strazii Cerbului si Bagdazar propus prin PMUD, propunerea noastra elimina trecerea peste cale aferata si eliminarea timpilor de asteptare la lasarea barierei.

  • Construcția unui corp de scoala pe terenul grădiniței nr. 22

In prezent gradinita nr. 22 din Calea Poplacii 11 ocupa o suprafata de teren de aproximativ 5800 mp din care cladirea aproximativ 1300 mp. Pe suprafata disponibila de aproximativ 4500 de mp se poate construi un corp de cladire care sa gazduiasca o scoala. Reamintesc faptul ca in actuala cladire a fost scoala in trecut, aceasta facand parte din structura Scolii 25 Valea Aurie.

Necesitatea cresterii numarului de locuri in clasele de invatamant primar si gimnazial in zona este evidenta. Scoala IL Caragiale aflata in apropiere, tine cursurile si dupa masa datorita numarului mare de elevi scolarizati chiar si dupa extindere. Scoala 25 din Valea Aurie deserveste copii din cartierele Valea Aurie, Tilisca si Calea Poplacii fiind in pragul supraglomerarii.

  • Studiu de fezabilitate pentru realizarea trenului urban.

Reiau o propunere veche, initiata in campania electorala din 2020 si propusa de consilierii USR pentru bugetul din 2023, respectiv proiectul trenului urban.

Proiect, care in ciuda tuturor interpelarilor si solicitarilor noastre de a-l demara, stagneaza. In afara de un acord de parteneriat cu UAT Selimbar si un set de documente depus de Primaria Sibiu la Ministerul transporturilor in 2021, peste care s-a asternut praful si a expirat, nu s-a facut nimic.

Mai mult, dupa publicarea de catre ministerul transportului a Programului investitional  pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2021-2030, Sibiul ocupa deabia locul 16 ca prioritate de investitie in dezvoltarea unui tren metropolitan, dupa municipii mult mai mari precum Bucuresti, Cluj, Iasi, Constanta, Timisoara, Arad. Si sa nu ne asteptam la miracole din partea unui minister condus de PSD, care nu are nici un interes politic sa prioritizeze o investitie intr-un oras in care nu este reprezentat in pozitii cheie din adminsitratia publica locala.

  • Orasul se dezvolta, dar singurele mijloace de transport public sunt autobuzele Tursib, blocate si ele in trafic de numarul mare de autoturisme personale. Sibiul nu mai are nici tramvai nici troleibuze, iar extinderea imobiliara si economică in zona periurbana a orasului necesita un tip de transport de mare capacitate care sa asigure obiectivul până în anul 2030 de a deveni „orașul 10-20-30-40”, adica din orice din orice punct al orașului către orice destinaţie, locuitorii, turiștii sau persoanele care lucrează în Sibiu să poată realiza calătoria în maxim 30 de minute cu cel puţin un mod de transport durabil.
  • Avem un aeroport extins, care in viitor ar trebui sa atraga un numar semnificativ mai mare de calatori dar care nu are nici o conexiune de transport pe calea ferata cu Gara CFR si localitatile din zona metropolitana. Singurele mijloace de transport publice care pot fi utilizate e calatorii sunt autobuzele Tursib.
  • Zilnic, mii de masini traverseaza orasul dinspre localitatile Selimbar, Cisnadie, Cartierul Arhitectilor, Cristian spre zonele industriale vest si est fara o alternativa de transport public mare capacitate care sa descongezioneze traficul.

Sibiul nu mai are nici tramvai nici troleibuze, iar extinderea imobiliara si economică in zona periurbana a orasului necesita un tip de transport de mare capacitate care sa asigure obiectivul până în anul 2030 de a deveni „orașul 10-20-30-40”, ca din orice punct al orașului către orice destinaţie, locuitorii, turiștii sau persoanele care lucrează în Sibiu să poată realiza calătoria în maxim 30 de minute cu cel puţin un mod de transport durabil.

Si va dau un exemplu recent, locuitorii din Oradea și zona metropolitană a municipiului vor avea o nouă alternativă de transport public, prin realizarea unei rețele de trenuri metropolitane de tip Tram-train. Tram-train este un mijloc de transport în comun care poate să circule atât pe liniile de tramvai, cât și pe liniile de tren.

Proiectul se realizează în cadrul unui parteneriat între: Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Oradea Transport Local (OTL), Asociația Zona Metropolitană Oradea (ZMO) și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO). Documentatiile au fost aprobate atat de CJ Bihor si CL Oradea in data de 9 noiembrie 2023.

Nu mai trebuie sa asteptam minuni de la Ministerul Transporturilor si sa facem demersurile necesarea pentru inceperea proiectului trenului urban, atat de necesar mobilitatii din Sibiu si zona metropolitana.

De aceea USR Sibiu propune realizarea unui nou studiu de fezabilitate, actualizat, care in baza unui parteneriat intre Primaria Sibiu, ADI Transport Metropolitan, CFR Infrastructura, Tursib si de ce nu CJ Sibiu, sa puna in practica trenul urban.

Raport de activitate Diana Mureșan

Temele abordate și acțiunile întreprinse în ultimul an în calitatea mea de consilier local derivă din apartența mea la Comisia pentru învățământ, sănătate, cultură, protecție socială și activități sportive, de agrement și tineret, dar și la Comisia socială, cea care are ca responsabilitate acordarea locuințelor sociale.

1. Voi prezenta prima dată pe scurt activitatea mea din cadrul Comisiei Sociale, am participat la ședințele acestei comisii în care se întocmește lista celor care primesc locuințe sociale, se discută cererile de schimburi de locuință și sunt atribuite locuințe persoanelor sau familiilor care îndeplinesc criteriile de acordare a unor locuințe sociale.

Am participat, de asemenea, la audiențele ținute o dată pe lună de această comisie.

În atributiile Comisiei pentru învățământ, sănătate, cultură, protecție sociala și sport și tineret, pe lângă avizarea proiectelor de hotărâre de consiliu local din aceste domenii acoperite de comisie, intră și studierea și selecționarea proiectelor care aplică pentru fonduri de la bugetul local prin intermediul Agendei Sănătății.

  • Valoare totală a proiectelor finanțate în 2023 a fost de 4,5 mil lei, 4 proiecte depuse de către Spitalul Judetean, 1 proiect de Spitalul de Pneumoftiziologie și 1 proiect Spitalul Clinic de Psihiatrie).
  • În cadrul acestei comisii, am desfășurat și muncă de teren, vizitând unitățile de asistență socială de pe raza Municipiului Sibiu care beneficieaza de subventii de la bugetul local  în scopul acordării serviciilor sociale conform programului de activitate a acestora.
  • Am vizitat doua Centre de Zi pentru copii și două unități sociale care oferă serivicii de îngrijire la domiciliu a persoanelor varstnice. (400 lei/luna/copil/vârstnic).
  • Am avut interpelări și propuneri pe teme care țin de:
  • promovarea sportului în rândul tinerilor și copiilor,
  • de creșterea numarului de spații verzi/parcuri,
  • sustinerea și promovarea transportului în comun și găsirea de soluții pentru criza de la Tursib de la sfârșitul anului trecut, 
  •  
  • În domeniul sănătății comunității menționez propunerea de a oferi cursuri de prim ajutor în școli, propunere care de altfel s-a și concretizat printr-o colaborare între Crucea Roșie și Primărie
  • Propunerea de amplasare a unor defibrilatoare automate în diferite locații din Sibiu. Aceasta propunere se regăsește de altfel și în lista de proiecte propuse pentru a fi bugetate în acesta an. Posibile locații avute de noi în vedere sunt: Stațiunea Păltiniș, Teatrul Radu Stanca, Fabrica de Cultură, Teatrul Gong, Lacul lui Binder, Parcul Sub Arini, Primăria Sibiu.

    Toate problemele, doleanțele sau propunerile cu care au venit cetățenii către noi au fost serios studiate de către noi și duse mai departe către serviciile și direcțiile din primărie.

Suntem, am fost și vom fi în continuare în sluja cetățenilor din Sibiu!

Raport de activitate Ioan Plesciuc, consilier USR

În cadrul Consiliului Local Sibiu sunt membru în Comisia de urbanism, monumente istorice și lucrări publice. Am preluat rolul de lider al grupului de consilieri USR începând cu luna noiembrie 2024.

Preocupările mele în anul 2023 au fost strâns legate de pregătirea mea profesională. Am urmărit șantierele deschise în Sibiu, am semnalat probleme sau am propus îmbunătățiri, unele dintre ele le-ați preluat în presă și vă mulțumesc pentru asta, avem nevoie de transparență, cetățenii trebuie să fie informați, iar voi vă faceți foarte bine treaba.

Am grupat pe categorii intervențiile, propunerile și proiectele la care am participat, pentru a fi mai ușor de analizat.

Am continuat să mă ocup de sesizări, nemulțumiri sau probleme ale oamenilor care au considerat că pot contribui la rezolvarea cererilor pentru care nu au găsit deschidere la Primăria Sibiu.

  1. Foarte multe sesizări au fost legate de traficul aglomerat și de multe ori supraaglomerat pe străzile din oraș:
    1. Am propus în ședința Consiliului Local sa demarăm investiția de realizare a unui pasaj rutier subteran la intrarea in Sibiu – intersecția Milea cu Vasile Aaron și Semaforului.
    1. Pe lângă faptul că este o intersecție blocată permanent și afectează o intrare principală în Sibiu, în ultimii ani a apărut și efectul descărcării tot mai mari a mașinilor care vin dinspre autostradă pe strada Semaforului, poluând grav cartierul Vasile Aaron.
    1. Nu a fost preluată propunerea în 2023, primăria susține că nu are bani, deși vedem că am încheiat anul cu excedent, dar insistăm cu ea în 2024.
    1. Am cerut modificarea reglementarilor de circulație în intersecțiile adiacente podului de la Piața Cibin pe baza unui studiu de trafic;
    1. Am cerut realizarea de treceri pentru pietoni în zone unde acestea nu există, dar sunt necesare: cartierul Ștrand, strada Frunzei sau zona magazinului Hornbach;
    1. Pentru că multe îmbunătățiri în acest domeniu depind de modul de lucru al Comisiei de Circulație a Primăriei Municipiului Sibiu, am solicitat, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local, îmbunătățirea activității acestei comisii.
    1. Am primit atunci asigurări că se fac schimbări necesare în componența comisiei și că vom avea un alt ritm de rezolvare a problemelor.
  • O alta categorie de probleme de care m-am ocupat au fost cele legate de investițiile și lucrările publice care se fac sau sunt necesare în oraș:
  • Am cerut corectarea soluției tehnice pentru platforma de odihnă de pe pista de biciclete de pe malul Cibinului (vă mai aduceți aminte de locul de dat cu capul în grinda metalica a platformei);
  • Am cerut montarea de panouri fonoabsorbante pe viaductul Calea Șurii Mari;
  • Demontarea stâlpilor metalici inutili din zona pietonala creata anul trecut in Piata Schiller a fost una dintre solicitările mele către Primărie.
  • Asfaltarea străzii de acces la cvartalul de blocuri noi din zona Henri Coandă;
  • Înlocuirea bordurilor necorespunzătoare, de o calitate îndoielnică, care se sfărâmau la cea mai mică atingere, în cadrul lucrării de renovare a străzii Balanței;
  • Curățirea albiei pârâului Valea Săpunului în aval de cartierul Vasile Aaron;

Unele din acestea nu sunt înca finalizate, dar ne facem datoria să insistăm și să convingem administrația orașului că sunt cerințe normale și necesare.

Dau exemplu stâlpii inutili din Piața Schiller, care creează un disconfort pietonilor și reprezintă un potențial pericol de accidentare.

  • În activitatea Consiliului Local:
    • Am cerut o informare cu privire la monitorizarea implementării Planului de Mobilitate Urbana Durabila; urmeaza să o primim și să o discutăm în ședința viitoare a Consiliului;
    • Am propus îmbunătațirea modului de lucru al comisiilor prin transmiterea proiectelor de hotărâri care au drept subiect lucrări publice la Comisia de Urbanism și Lucrari Publice, așa cum ar fi firesc, nu la alte comisii.
  • În relația cu cetățenii:
    • Am participat la întâlniri cu locuitorii în cartierele Terezian, Henri Coandă, Turnișor pe subiecte care țin de problemele cu care se confruntă fiecare
    • Am organizat dezbaterea cu cetățenii pe tema noului regulament de parcare în cartierele de blocuri.
    • Pentru anul 2024 am pregătit, împreună cu colegii, organizarea de audiențe și întâlniri cu cetățenii aici, la sediul USR;
    • vom invita oamenii care au probleme să ne transmită problemele pe care le au prin orice mijloace, dar vor putea săa o facă în discuții directe cu noi, consilierii locali USR.

Îmi doresc ca oamenii, cetățenii din Sibiu, să știe că există consilieri care sunt preocupați de problemele lor, ale orașului, și sper ca numărul celor care vor avea încredere în noi să crească în 2024 în așa fel încât să fim în Consiliul Local mai mulți consilieri care încearcă să miște ceva în Sibiu.

Raport de activitate Ionuț Ghișe – 2023

Sunt membru în mai multe comisii ale Primăriei Sibiu, iar activitatea mea a fost puternic marcată de acest detaliu, însă preocupările mele și ale colegilor mei au depășit întotdeauna domeniul de activitate al acestor comisii.

  • Printre comisiile din care fac parte se numără Comisia de buget și Comisia pentru vânzarea spatiilor comerciale, de asemenea fac parte din Consiliile de Administrație ale unor colegii și grădinițe.
  • Într-o ordine mai mult sau mai puțin cronologică amintesc câteva dintre cele mai importante proiecte, propuneri sau intervenții ale mele, și aș începe cu dosarul Tursib, de care ne-am ocupat la sfârșitul anului, pentru a evita anularea unor trasee și pierderea unor curse din programul curent al autobuzelor. Am avut numeroase întâlniri cu cei de la Tursib, cu Consiliul de Adminsitrație, iar faptul că a fost acceptată propunerea noastră de rectificare bugetară ne bucură.
  • Am sustinut în Consiliul Local implementarea legii USR privind alocarea unui procent de 30% din fondurile publice alocate sportului pentru copii si juniori, la nivelul agendelor locale de sport si programe sportive
  • Am propus un amendament în comisia de buget referitor la perioada concesiunii privind externalizarea unor activități de la Gradina Zoologica
  • M participat la discuții cu cetățenii pe diferite probleme, cum este cazul proprietarilor de pe Milea 2 sau cel al părinților de la Colegiul O. Goga.
  • Dacă tot am amintit de Tursib, țin să menționez și propunerile făcute companiei de transport pentru afișarea in timp real a autobuzelor in Google Maps si respectiv Prelungirea traseului 11 Tursib.
  • Am avut o intervenție referitoare la popularizarea calendarului Programului Rabla Local.
  • Proiectul scutirii de impozit pentru cei care investesc în panouri fotovoltaice, împreună cu colegul Raul Apostoiu.
  • Una dintre solicitările mele a fost cea referitoare la implementarea la nivel local a Legii USR privind accesul liber in curțile școlilor. A fost o reticenta la anumite scoli in a aplica legea si am solicitat de asemenea un regulament cadru la nivelul Sibiului privind accesul pe terenurile de sport exterioare din incinta unităților de învățământ preuniversitar de stat, astfel încât toți copiii și părinții să cunoască situația și această facilitate oferită de lege.
  • Am intervenit pentru urgentarea operationalizării de către PNL a ADI POL-ului (ZMS), a necesitații ca procesele de selecţie şi recrutare de personal sa se desfăşoare într-un mod echitabil, transparent şi bazat pe principii de meritocraţie. Ne-am exprimat ingrijorarea ca tergiversarea operationalizarii ZMS va duce la situatia in care UAT-urile mici vor pierde iremediabil fonduri importante pentru dezvoltare.
  • Am avut o serie de sesizări în urma monitorizării interventiilor în oraș pe infrastructura stradala
  • Referitor la Spitalul CFR, am solicitat alocarea de către Ministerul Transportului a sumelor mari necesare exproprierii imobilului și am propus ca Universitatea Lucian Blaga să participe si ea la dezvoltarea spitalului în beneficiul sibienilor.
  • În cazul achiziției Fabricii de Cultură am susținut o condiționare a tranzacției de finalizarea proceselor pe care Sibiul le are cu Construcții SA, pentru că mi-ași fi dorit o astfel de clauză. Eu și colegii mei am susținut aprobarea acestei achiziții, sperând la o dezvoltare acolo a unui Mall Cultural, spații de cultură, de promenadă, de verdeață și agrement, care în timp să ducă mai departe renumele cultural și turistic al Sibiului.
  • M-am opus modificării Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Local Sibiu, în forma propusă de către grupul consilieri FDGR şi PNL, pe subiectul limitării unor drepturi ale cetăţenilor.
  • Implicare in situatia imposibilitatii deschiderii celor 3 crese finalizate de primarie, datorita incompetenței administrative și a birocrației excesive, datorita lipsei alocarii de posturi de catre Ministerul Educatiei si slabei implicari a Inspectoratului Scolar in rezolvarea din timp a problemei, si care a facut sa deschida inscrierile la crese in iunie 2023 iar in septembrie la deschiderea anului scolar sa nu aiba niciun orizont de timp sau empatie petru parintii celor 300 de copii afectati de ramanerea inchisa a creselor.
  • Am fost implicat în conflictul pe marginea relației cu ADI ECO  pe marginea ajustării tarifelor pentru activitățile de sortare, compostare și transfer al deșeurilor, inclusiv prin prezentarea unei analize a voturilor pe UAT-uri in ADI ECO, prin care se vede clar cum primarii PNL răspund comenzilor de la Consiliul Județean. Acesta este unul dintre motivele pentru care am cerut doamnei primar demararea formelor legale si instituționale de modificare a statutului, a funcționarii si a modului de lucru din ADI ECO, prin care Municipiul Sibiu este dezavantajat din toate punctele de vedere
  • Poziție fermă legată de majorarea tarifelor SOMA, ca urmare a unei analize referitoare la ponderea costurilor cu salariile în companie, care a demonstrat o slabă productivitate și o eficiență managerială.
  • Am organizat înpreună cu colegii din USR Sibiu o dezbatere cu cetățenii Sibiului pe tema regulamentului de parcare pus în consultare publică de catre Primarie

Consider că prezența, implicarea și activitatea noastră în Consiliul Local Sibiu, a avut un efect pozitiv general în ceea ce privește activitatea unor servicii și directii din cadrul Primăriei. Îmi doresc ca din toamnă să fim mai mulți consilieri locali USR în CL Sibiu, pentru a putea influența în bine destinul Sibiului și să fim o voce și mai puternică a cetățenilor în administrația Sibiului și, de ce nu, să facem parte din majoritatea care se va ocupa de oraș începând din toamnă


Comunicat de presă Filiala Județeană USR Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mesajul de Paște din partea PSD Sibiu