spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Vâlcean căutat de mai bine de 15 ani. A violat o minoră din Sibiu!

Știri din Județ

Publicitate

Un caz revoltător s-a produs aproape de sfârșitul anului 2006. O adolescentă în vârstă de 12 ani, din Sibiu, a ajuns să fie bătută, arsă cu țigara și violată de către un bărbat din județul Vâlcea.


Bărbatul acuzat de aceste fapte se regăsește pe lista top 10 cei mai periculoși prădători sexuali aflați în libertate. Acesta ar fi ademenit-o și profitat de fată, chiar într-un moment delicat și fragil al copilăriei. Tocmai ce se certase cu părinții și a decis să fugă de acasă, așa că s-a urcat într-un autobuz care urma să o ducă până la Vâlcea, la bunica sa. Însă, conform Libertatea.ro, nimeni nu-și imagina că șoferul urma să-i provoace atât de multă suferință. La vremea aceea, Ilie Valug avea 36 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Părea omul cinstit care „șoferește” pentru un trai decent. Aproape de miezul nopții, autobuzul condus de Ilie a intrat în autogara din Râmnicu Vâlcea. Nu se cunosc cu exactitate motivele, dar acesta a dus-o pe adolescentă la un hotel, unde avea închiriată o cameră. Acolo au început clipele de coșmar. Acesta a bătut-o, a ars-o cu țigara şi a violat-o. A doua zi, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, bărbatul s-a întors la serviciu.

Rămasă singură, adolescenta a reușit să scape și a luat o mașină de ocazie până la Sibiu, unde a coborât lângă o unitate militară. „Se sprijinea de gardul unității, plângea şi se ținea cu mâna de burtă, spunând că o doare”, au declarat ei, în anchetă.

Acolo au văzut-o vecinii ei de acasă. La scurt timp, părinții fetei au aflat tot ceea ce i s-a întâmplat și au anunțat Poliția. După două zile, Ilei Valug a fost arestat. Încă de la început, acesta a susţinut faptul că, adolescenta arăta de 15 ani şi că a întreţinut relaţii sexuale cu el de bunăvoie, contra cost.

Conform Libertatea.ro, deși existau probe puternice care îl incriminau, după un an de arest preventiv, judecătorii l-au pus în libertate pe Valug, sub control judiciar. Câteva luni mai târziu, în iunie 2008, Tribunalul Sibiu l-a condamnat la 13 ani de închisoare. Apoi, Curtea de Apel Alba Iulia i-a majorat pedeapsa la 15 ani.  Valug a făcut recurs, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a menţinut condamnarea. Însă până când a fost pronunțat verdictul final, bărbatul s-a făcut nevăzut. Poliția Română încearcă să-l găsească de 15 ani.  

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului