spot_img
11.6 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Ciprian Faraon candidează la Primăria Sibiu. Dar nu din partea Alianței Dreapta Unită

Știri din Județ

Publicitate

Ciprian Faraon a fost până de curând președintele Forței Dreptei municipiul Sibiu. El a declarat de mai multe ori că va candida la Primăria Sibiu. Dar Alianța Dreapta Unită, formată de partidul său cu USR și PMP a decis să o desemneze candidat la Sibiu pe Ruxandra Cibu Deaconu. Ciprian Faraon nu renunță la candidatura sa, dar pe alt proiect politic. Alături de el au demisionat din Forța Dreptei 90% din membrii biroului municipal.


Apropierea alegerilor locale a creat tensiuni în cadrul alianței datorită faptului că au existat mai mulți candidați pentru postul de primar al municipiului Sibiu. Faraon acuză într-o postare pe Facebook conducerea centrală de la București că a decis fără să țină cont de un sondaj de opinie sau de alte argumente să numească drept candidat la Primăria municipiului Sibiu pe Ruxandra Cibu Deaconu din partea USR.

Ciprian Faraon merge mai departe și, alături de echipa pe care și-a format-o în decursul timpului, va candida la primăria Sibiu, dar pe alt proiect politic.

Comunicat de presă trimis de Ciprian Faraon pe acest subiect:

Ne-am anunțat astăzi demisia din Forța Dreptei Sibiu. Au fost 2 ani în care am adus alături de noi oameni profesioniști, de caracter, oameni dornici de implicare în viața comunității sibiene.

Am reușit la Sibiu să construim prin imaginea noastră, un brand politic care se vroia a fi de succes! Regretăm faptul că, conducerea de la București a cedat partidul USR -ului, acceptând să se mulțumească cu firimituri în negocierea avută.

Am cerut în repetate rânduri conducerii de la București dar și celor de la USR Sibiu să realizăm un sondaj, din care să rezulte care este cel mai bine plasat candidat, să stabilim criterii obiective, măsurabile și să putem da Sibiului un candidat așa cum il doresc sibienii. Au refuzat repetat aceste propuneri. Forța USR a triumfat „Forței” Dreptei la București, reușind să impună din pix candidații la Sibiu și în țară. Vom vedea ce au de spus sibienii, la vot.

Mai jos veți regăsi demisia mea și a lui Doris Lupu. 90% din componența biroului politic municipal al Forța Dreptei Sibiu și-a dat deja demisia. Aproximativ 150 persoane, care au venit în Forța Dreptei Sibiu pentru noi, ca persoane, ne vor urma.

Rămânem însă fermi în decizia de a candida pentru poziția de primar al Sibiului și Consiliul Local al Sibiului. Revenim în curând cu detalii.

Vă mulțumesc!
Ciprian Faraon

Redăm mai jos punctul de vedere exprimat de acesta public pe Facebook zilele trecute:

În politică am intrat pentru că mi-am dorit să contribui la dezvoltarea Sibiului.  

Pentru că aici m-am născut, am copilărit, mi-am trăit adolescența, aici m-am reîntors, aici trăiește familia mea și aici vreau să îmbătrânesc. Și nu e doar despre mine, e despre societate, despre cum o construim și cum o lăsăm moștenire copiilor noștri. Toți ne dorim o societate mai bună și sunt convins că împreună putem să obținem mai bine, mai mult și mai accesibil.

În politică am intrat pentru că mi-am dorit să contribui la schimbarea în bine a Sibiului, să schimb paradigma politicianului care consideră că  „altu-i mersul” în politică  și din păcate nu în avantajul cetățeanului.

Am fost întrebat de reprezentanți ai presei ce voi face dacă Bucureștiul va decide drept candidat pentru primăria Sibiului, din partea alianței Dreapta Unită, candidatul USR Sibiu.  Am răspuns că cel care corespunde cel mai bine așteptărilor sibienilor să candideze. Am sperat că urmează o analiză internă în Alianța, că se vor căuta argumente obiective, sănătoase, se vor stabili criterii măsurabile, inclusiv realizarea unui sondaj atunci când selectezi un candidat. 

Așa văd eu normalitatea, însă până la acest moment acest lucru nu s-a întâmplat! Se pare că pentru Sibiu se dorește candidat impus de la București, în funcție de notorietatea unui partid, omul contând mai puțin. 

E nefiresc, nedrept și lipsit de conectivitate la electoratul sibian să fie impus un candidat de către București! În acest fel nu se mai urmărește interesul cetățeanului ci al jocului ascuns de după cortină. 

Cum înțeleg eu să fie ales candidatul pentru primăria Sibiului din partea alianței? 

Simplu, plecând de la:

🟢 pregătirea educațională

🟢 pregătirea profesională

🟢 ce a livrat comunității sibiene în toți acești ani

🟢 genealogia sibiană, trebuie să simți local această comunitate, să o poți reprezenta

🟢 cine te recomandă

Până în acest moment nu am înțeles dorința USR-ului în găsirea și numirea celui mai bun candidat local din partea Alianței, aceștia refuzând repetat (măcar) realizarea unui sondaj.  Vom afla în curând decizia Bucureștiului. 

Când am intrat în politică,  am făcut-o pentru oameni. De la momentul desemnării mele ca și candidat pentru poziția de primar al Sibiului, foarte mulți oameni mi-au dat mesaje de încurajare și mă îndeamnă să merg mai departe, indiferent de contextul politic sau mișcările strategice de la București. 

O decizie nefundamentată obiectiv, venită de la București, din partea alianței, care să mă înlăture de la a candida, mă va determina să nu accept această decizie și să fiu nevoit să ies din formațiunea pe care o reprezint la nivel local. 

Rămân însă ferm pe decizia de a candida la Primăria Sibiu. Cum și sub ce formă, va face obiectul unor discuții cu echipa mea, analizând opțiunile avute la dispoziție. 

Plec de la premisa că, alegerile locale sunt în primul rând despre OM și mai puțin despre PARTID.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă