spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Teatrul GONG din Sibiu marchează Ziua mondială a teatrului de păpuși cu un gest nobil pentru artiști

Știri din Județ

Publicitate

21 martie este Ziua mondială a teatrului de păpuși. La Sibiu, Teatrul pentru copii și tineret GONG a ales să marcheze această zi specială cu un gest nobil în ajutorul artiștilor din România. Adrian Tibu, managerul teatrului GONG a anunțat că în 21 martie reprezentația de dimineață cu spectacolul Harap Alb va fi dedicată programului UNITER „Artiștii pentru artiști”. Această campanie UNITER a ajuns la a 20-a ediție în acest an și încasările de la teatrele partenere pentru piesele înscrise în program sunt destinate Fondului de Solidaritate Teatrală.


Trebuie remarcat că Teatrul GONG este singurul teatru din Sibiu care sprijină programul UNITER, Artiștii pentru Artiști. Programul se desfășoară în acest an în perioada 20 martie – 20 aprilie.

Matineul de joi, 21 martie, cu spectacolul Harap Alb în regia lui Gavriil Pinte este sold out. Încasările din bilete vor fi virate în Fondul de Solidaritate Teatrală, creat de UNITER pentru a ajuta artiști din România aflați în situații dificile.

Ziua de 21 martie are și o semnificație aparte pentru Teatrul GONG. Ziua mondială a teatrului de păpuşi este marcată în fiecare an la 21 martie, începând din 2003, fiind un prilej de a focaliza atenţia comunităţii artistice, dar şi a publicului asupra marionetelor, a creativităţii şi inventivităţii exprimate de acestea prin intermediul artiştilor ce le mânuiesc.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă