spot_img
20.2 C
Sibiu
sâmbătă, 04 mai, 2024
spot_img

Scoverzi cu brânză – rețeta unei bunicuțe din Sadu

Știri din Județ

Publicitate

Comuna Sadu, situată poalele Munților Cindrel, la 27 km sud de Sibiu, în zona etnografică Mărginimea Sibiului, se mândrește, pe lângă peisajele pitorești și aerul curat, și cu o gastronomie locală bogată.

Publicitate

Din zestrea gastronomică a Comuna Sadu, vă prezentăm mai jos rețeta doamnei Elena Ivan, o sădeancă cu suflet mare care a pregătit scoverzi cu brânză pentru toți participanții de la mătăuze. CITEȘTE și La Sadu, tradiția mătăuzelor marchează Lăsarea Secului

Gustul autentic din sat le puteți încerca după rețeta următoare:

1 Kg de făină;

2 ouă;

½ litru de lapte;

1 lingură de unsoare amestecată cu făină;

1 praf de sare;

1 praf de copt;

brânză de burduf, cât vă lasă inima;

1 litru de ulei pentru coacere.

Mod de preparare: se amestecă ingredientele uscate, apoi se face o gaură în mijloc în care se pun ouăle bătute și laptele. Se face un aluat care se frământă până de adună pe mijlocul vasului. Aluatul se împarte în două bucăți. Se ia prima bucată se întinde cam de 0,5 cm apoi peste ea se întinde jumate din untura amestecată cu făină și se rulează. Se procedează tot la fel cu a doua bucată. Sulurile de aluat se dau la frigider pentru două ore.

După ce aluatul este scos de la frigider, fiecare sul se taie în bucăți cam de 2 cm. Fiecare bucățică de aluat se rulează apoi se înnoadă. După ce sunt toate bucățile înnodate se ia câte o bucată se întinde foaie subțire și cât mai rotundă se pune pe mijloc brânză, se îndoaie în jumătate și se sigilează bine.

Scoverzile cu brânză se prăjesc în baie de ulei.

Poftă bună!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ